Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

7 augustus 2010 Stockholm-Amsterdam

Vandaag wagen we een poging om in één keer naar huis te rijden, ruim 1300 kilometer inclusief twee overtochten met de veerpont. De wekker gaat dus om 05:00 uur. Half zes zitten we in de auto en rijden we weg uit Stockholm.

De tocht door Zweden verloopt vlot. Onderweg zien we nog een hert, dit keer vers aangereden op de snelweg. Onderweg eten we nog een croissantje en rond half 11 komen we aan bij de pont in Helsingerborg. Bij de automaat kopen we een combikaart naar Duitsland, daarna kunnen we vrijwel meteen de boot in rijden. Deze boot is wat simpeler dan de vorige, maar we komen net zo snel aan de overkant.

Om 11 uur rijden we Denemarken in. We rijden in één keer door naar Rodby om daar de pont naar Puttgarden te nemen. De combikaart werpt vruchten af, want we hoeven dit keer niet in de rij te staan voor een kaartje. De wachttijd voor de boot is hier wat langer, we staan ongeveer een half uur stil. Op de boot eten we een warme lunch: schnitzel met frietjes en salade. Dat scheelt weer een lange stop voor avondeten.

Aangekomen in Duitsland kan het gaspedaal weer wat verder ingedrukt worden. Tussen Hamburg en Bremen is de weg bijna helemaal opgebroken, dus dat vertraagt weer een beetje. Na Bremen gassen we weer flink door. 30km voor de grens moeten we tanken, dat is balen met een leaseauto. We tanken 10 liter en rijden dan verder naar Nederland. Het weer is weer typisch Nederlands. Bij Muiden tanken we de tank weer vol en rijden dan door naar huis. Ongeveer om 20:30 uur staan we voor de deur. TomTom had de aankomsttijd vanochtend op 20:15 berekend, dus we kunnen concluderen dat we ons niet aan de snelheidslimieten hebben gehouden.

We hebben het erg leuk gehad in Zweden en missen de kleine Erik nu alweer. Hopelijk zien we hem weer gauw en kunnen we nog eens terug om Stockholm verder te verkennen.

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

 1. Arnoud zeggen:

  Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

  Erik is wel een flinke baby!

  Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

 2. admin zeggen:

  Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

  We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.