Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

6 augustus 2010 Uppsala

De wekker gaat weer om half 9, zodat we om 10 uur bij Hermine zijn. Krister heeft ook vrijgenomen, dus we gaan met z’n allen op stap. Erik moet nog een flesje en daarna kunnen we vertrekken richting Uppsala. Erik in de maxicosi bij Krister en Hermine en wij rijden achter hen aan.

Voor we naar Uppsala gaan, rijden we door naar Ulva. Hier worden verschillende handwerken uitgeoefend en het leek Hermine leuk om naar de glasblazer te gaan kijken. Helaas is het te warm en dus wordt er geen glas geblazen. Dan maar weer met de auto richting Uppsala. We stoppen bij een kerkje en kijken daar even rond. Ondertussen krijgt Erik weer een flesje. Hermine en Gerben eten nog taart. Daarna rijden we door naar het centrum van Uppsala.

Erik heeft er niet meer zoveel zin in, dus Krister gaat met hem naar huis. Wij gaan met Hermine het centrum verkennen. Als eerst lopen we omhoog naar het slot, daarna lopen we door naar de domkerk. Nadat we deze hebben bekeken, eten we bij een cafeetje om de hoek. Hermine en Gerben nemen een baguette met brie, Rianne een baguette met kip, de wespen willen er ook van genieten.

Na de lunch gaan we naar het Gustavianum museum. Er worden verschillende dingen tentoongesteld, zoals oude vondsten van de Egyptenaren, werken van Linnaeus en de zaal waarin de anatomische les werd gegeven. In deze zaal staat een professor nog van alles te vertellen over het museum aan een stel studenten. Hij vertelt dat de betreffende zaal ook voorkomt in een film over Frankenstein, volgens Hermine bedoelt hij een film over een weerwolf; Wolveman.

Na het museum lopen we door naar de winkelstraten. Van daaruit lopen we terug naar de auto. We nemen de toeristische route terug naar het huis van Hermine en Krister. Onderweg zien we in de verte nog herten in een veld staan.

Als we thuis zijn, ligt Erik weer uit te buiken op de bank. Even later wordt hij naar bed gebracht. Wij spelen met Hermine weer een spelletje Oregon en juist op dat moment besluit Erik in zijn bed te plassen. Fail van de luier. Zijn hele rug is nat, dus hij wordt in bad afgespoeld. Krister verschoont ondertussen zijn bedje. Erik krijgt zijn Supermanpyjama weer aan en zit nog even bij ons tot hij in slaap valt. Na het spelletje koken we stroganoff.

Na het eten kijken we met z’n drieën nog naar ‘500 days of Summer’. Als de film is afgelopen nemen we afscheid van Hermine, Krister en Erik. Zodra we weg lopen missen we ze al. Het is wachten tot zij weer naar Nederland komen.

Eenmaal in het hotel besluit Gerben een plafondlamp naar beneden te meppen. Dat is dus stofzuigen op deze avond dat we vroeg moeten gaan slapen… Ach ja, het verslag moest ook nog geschreven worden. Morgen gaan we weer vroeg op om te proberen in 1 dag naar huis te rijden. Als de pont een beetje meewerkt, moet dat lukken.

[ngg_gallery=58;
width=800;
height=600]

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

 1. Arnoud zeggen:

  Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

  Erik is wel een flinke baby!

  Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

 2. admin zeggen:

  Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

  We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.