Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

5 augustus 2010 Stockholm

De wekker gaat weer om half 9. Na de gebruikelijke routine zijn we om half 10 weer klaar met ontbijten. We gaan terug naar de hotelkamer in afwachting van een sms’je van Hermine. Dat volgt al snel; ze zal om 10:30 uur op Centraal Station zijn. Om kwart voor 10 lopen we naar de metro en om 10:20 uur staan we op Centraal Station te wachten op Hermine en Erik. Even later zien we Hermine met de kinderwagen arriveren. Erik ligt met grote ogen rond te kijken, hij is vandaag voor het eerst met de trein geweest, dus alles maakt ontzettend veel indruk.

We lopen naar de metro om naar Slussen te gaan zodat we daar met de veerboot naar Skansen kunnen. Bij Slussen komt Krister nog even met zijn baas en collega naar buiten om Erik te laten zien. Ooh en aah klinkt in het Zweeds ongeveer hetzelfde als in het Nederlands. Nadat Erik genoeg bewonderd is, lopen we naar de veerboot. Het is vandaag erg mooi weer, dus er zijn meer mensen die naar het eiland willen. We staan even in de rij, maar al snel zijn we op het eiland Djurgarden aangekomen.

Er staan enorme rijen voor het pretpark. Jammer, want de achtbanen zagen er erg leuk uit. Wij lopen door naar Skansen, een openluchtmuseum over Zweden. Typisch Zweedse huisjes, gebruiken en dieren worden hier getoond. Ook voor Skansen staat een rij die Hermine niet eerder heeft gezien. Tijdens het wachten kopen Hermine en Gerben nog een softijsje. Erik slaapt door alles heen. De rij gaat redelijk snel, dus we zijn al gauw in het park. Het is erg groot en steil, dus we krijgen een goede work-out, zeker Hermine die de kinderwagen omhoog moet duwen.

Als we een bankje in de schaduw hebben gevonden, krijgt Erik een flesje. Daarna lopen we door naar een toilet, want hij moet ook nog verschoond worden. Na dit tafereel wil hij niet meer in de kinderwagen en schreeuwt alles bij elkaar. We lopen toch maar door om zoveel mogelijk te bekijken. Even later valt Erik toch weer in slaap. De wolven laten zich helaas niet zien. Wel zien we bruine beren, bizons, elanden, zeehonden en rendieren.

Tijdens de lunch eten wij een pitabroodje met wild vlees (waarschijnlijk rendier) en Hermine een gegrilde sandwich. De wespen en vogels proberen er ook van mee te eten. Na het eten lopen we door naar de Zweedse huisjes en kerkjes. Er is veel te zien, maar we blijven niet overal bij staan. Het is redelijk warm en bovendien is niet iedere attractie kinderwagenvriendelijk. Onderweg krijgt Erik nog eens een flesje en wordt hij weer verschoond. Dat gaat eigenlijk best goed, met de kinderwagen op stap.

Rond half 4 lopen we weer het park uit. We nemen de veerboot terug naar Slussen en lopen daar Krister tegen het lijf. Nu hoeft Hermine niet in haar eentje met de kinderwagen in de spits in de trein, dus dat scheelt weer. Wij gaan nog even achter souvenirs aan.

Rond 18:00 zijn we weer bij het hotel. We zijn te moe om boodschappen te doen en te koken, dus we eten weer in de food court. Dit keer gyros met rijst, tzatsiki en salade. Na het eten gaan we naar onze hotelkamer. Daar lezen we wat en kijken nog een film. We bellen met Hermine om af te spreken voor morgen. Onze metrokaart is niet meer geldig, dus we gaan met de auto buiten Stockholm de toerist uithangen. Morgen het laatste dagje, we zullen maar zoveel mogelijk naar Erik kijken, want de volgende keer dat we hem zien, zal hij wel heel veel gegroeid zijn.

[ngg_gallery=57;
width=800;
height=600]

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

 1. Arnoud zeggen:

  Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

  Erik is wel een flinke baby!

  Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

 2. admin zeggen:

  Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

  We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.