26 april – 3 mei 2013 Toscane

26 april, Reis naar Cortine, Toscane
27 april, Sienna
28 april, Florence
29 april, Volterra en San Gimignano
30 april, Leve de koning!
1 mei, Pisa en Lucca
2 mei, Uitrusten
3 mei, Weer naar huis…

Vrijdag 26 april 2013
De vakantie is aangebroken, vandaag vertrekken we naar Toscane. Om 10 uur komt de moeder van Rianne ons ophalen, dus we staan op tijd op om de laatste dingen in te pakken.
Als alles is ingepakt kijken we nog even naar de opening van de Koningsspelen die Rianne vandaag (helaas…) moet missen. Met 10 graden en veel regen lijkt de dag in het water te vallen.

Zoals gezegd vertrekken we om 10 uur richting Schiphol. Aldaar checken we in en lopen nog een rondje over het panoramaterras. Door het weer is dat niet echt aangenaam, dus gaan we maar richting douane. Eenmaal gepasseerd lopen we nog wat rond en eten nog een panini. Dan lopen we naar de gate waar we enige vertraging hebben. 13:50 uur stijgen we dan toch op.

De vlucht duurt een uur en 40 minuten, dus met een stroopwafel en een aflevering van Modern Family is de tijd zo om. Pisa is bewolkt, maar het is wel 21 graden, dus al beter dan Nederland. Als we het vliegveld oplopen, wordt er meteen een Gestapo met Duitse herder losgelaten. We wachten even op de bagage en lopen dan naar de shuttlebus richting de autoverhuurder. Daar gaat het weer typisch op z’n Italiaans. Alles met de hand, prehistorische computers en printers, maar na een half uurtje krijgen we dan toch een sleutel. We zouden een Nissan Micra krijgen, maar het is een Qashqai geworden, lekker ruim!

Gerben moet weer even wennen aan het schakelen, dus slaat de auto meermaals af. (“Ik heb de koppeling ingedrukt! Oh…dat is alleen de rem…”). De navigatie wijst de weg en al schokkend en stotend rijden we langs Pisa. De Scheve Toren zien we al in de verte. Het is te merken dat we in het buitenland zijn; het weer is beter, alles is groen, scheuren in de gebouwen, gaten in de weg en bij het eerste beste stoplicht een bedelende zwerver aan je autoraam. Hij krijgt natuurlijk niets en we rijden vlug door richting snelweg. Je mag hier 130, maar geen enkele Italiaan houdt zich hieraan. De meesten rijden veel te langzaam en een enkeling kleeft aan onze bumper, omdat hij nog harder wil. Zoals te verwachten moeten we over een tolweg. Bij het betalen worden alweer opgelicht: 1 euro te weinig wisselgeld. Ach ja, de Italianen kunnen het gebruiken.

Even na half 7 komen we aan bij ons appartement: La Canonica di Cortine. Het is een mooi complex met typisch Toscaanse huisjes. We krijgen de sleutel van ons eigen huisje. Een ruime woonkamer, slaapkamer, keuken en luxe badkamer. We mogen absoluut niet klagen. We rijden eerst nog naar een dorpje in de buurt om wat boodschappen te halen en te eten. Via een mooi steegje komen we bij een restaurant dat er goed uit ziet. Chique tafels en stoelen. De serveerster neemt ons mee, we komen in een kamer met glazen tafels, maar we moeten nog verder lopen. We belanden in een keldertje met simpele tafels en plastic stoelen. Hier worden de toeristen dus weggestopt. Het eten is er niet minder slecht door. Gerben eet een pizza met mozzarella, ham, rare champignons en rucola, Rianne een pizza met ham en champignons.

Rond 9 uur zijn we weer terug in ons huisje. We ruimen de spullen op, maken vast wat foto’s en schrijven het verslag. Morgen is het plan om San Gimignano en Volterra te bezoeken.


[ngg_gallery=93;
gpxelevation=show;
gpxspeedchart=show;]

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.