Gerben en Rianne in Toscane

Woensdag 1 mei 2013

Vandaag staat een lange autorit op het programma, dus we staan bijtijds op. Douchen, ontbijten en rond 10 uur zitten we in de auto op weg naar Pisa. De dag begint zonnig en warm. Na ongeveer anderhalf uur komen we aan in Pisa. We parkeren de auto, worden belaagd door Afrikanen met prullaria en lopen dan naar de toren toe. Het is een toeristische bende. Veel kraampjes en iedereen die dezelfde foto maakt; “leunend” tegen de toren. (Wij doen dat natuurlijk ook). We lopen een rondje, maken foto’s en gaan dan weer terug naar de auto.

Dan is Lucca aan de beurt. Als we het stadje inrijden, zien we de stadsmuren opdoemen. We parkeren binnen de muren en proberen de weg te vinden naar het Piazza Anfiteatro. Na even zoeken vinden we het plein en nemen we plaats op een terrasje. Gerben eet pasta, Rianne een broodje. Daarna lopen we nog door Lucca langs verschillende kerkjes. Op 1 mei is alles dicht en het wordt steeds bewolkter waardoor het stadje een bedompte indruk geeft. Tegen 16:00 uur zitten we weer in de auto op weg naar het appartement.

’s Avonds halen we twee pizza’s en eten die in het appartement op. Daarna kijken we nog wat tv. Morgen hebben we weer een dagje niets, hopelijk is weer dan beter.


[ngg_gallery=97]

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.