Gerben en Rianne in Toscane

Zaterdag 27 april 2013

We beginnen de dag met uitslapen. Gisteravond zat het huisje aardig vol met grote, dikke muggen, maar ze hebben ons gelukkig met rust gelaten. Rond 10 uur staan we op. We ontbijten en bedenken wat we gaan doen. Het weer is vandaag niet zo best. 20 graden en regen. Volterra is beter te bezoeken met zon, dus bewaren we dat uitstapje voor later deze week. We besluiten naar Siena te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Tegen 11 uur zitten we in de auto en nemen de weg binnendoor om in Siena te komen. We zigzaggen door de Toscaanse heuvels. Het is hier prachtig groen, maar dat belemmert ook hier en daar het uitzicht. Smalle weggetjes, scherpe bochten, ze hebben hier waarschijnlijk geen hoogopgeleide planologen.

Na ongeveer een uur komen we aan in Siena. Nu nog een parkeerplaats zoeken. We vinden uiteindelijk een plekje op het parkeerterrein van het plaatselijke voetbalstadion. Het ziet er iets anders uit dan de ArenA. We beginnen bij de San Domenico. Een kerk waar het hoofd van de heilige Catharina, de beschermheilige van Siena, wordt bewaard. Foto’s maken mag niet, maar we doen het lekker toch.

We lopen richting het Piazza del Campo, want daar begint de wandeling in het toeristenboekje. Onderweg komt er nog een soort middeleeuwse drumband langs. Waarvoor deze optocht bedoeld is, weten we niet. Op het plein maken we veel foto’s en vervolgen dan de wandeling.

[hana-flv-player video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2013/05/Sienna.flv”
description=””
player=”5″
/]

De wandeling leidt ons langs verschillende gebouwen in renaissancestijl. Siena is helaas niet autovrij, waardoor Rianne vaak moet waarschuwen dat Gerben midden op de weg staat. Gerben vindt het maar gemekker en blijft gewoon staan om die mooie foto te maken. Na het Palazzo Piccolomini raken we een beetje de weg kwijt, maar komen dan toch weer uit bij het Piazza del Mercato. Via verschillende steegjes worden we langs kerkjes geleid en komen dan uiteindelijk uit bij de Duomo. Je moet betalen om deze kerk te bezichtigen, maar aangezien we morgen ook al musea gaan bezoeken, laten we deze Dom maar even zitten. Buiten kun je goed de zwart-witte strepen van het gebouw zien. Ook zie je hoe groot de kerk had moeten worden. Hij is niet afgebouwd zoals bedoeld was, dus hebben ze de zuilen die al klaarstonden maar gebruikt voor andere gebouwen. Tot slot lopen we weer naar het Piazza del Campo. Daar kopen we 2 behoorlijke pizzapunten en smikkelen deze lekker op. Gerben koopt ook nog een bakje met drie bolletjes ijs.

We vervolgen de weg naar de auto en beslissen daar dat we nog even naar Monteriggioni gaan. Dit was in de 13e eeuw een versterkte stad die Siena hielp verdedigen tegen de Florentijnen. Gerben kent het stadje ook uit het spel Assassin’s Creed. Eenmaal daar regent het behoorlijk hard. We hebben geen paraplu bij ons en het is nog best een eind lopen vanaf de parkeerplaats. We besluiten het stadje te laten voor wat het is. Misschien kunnen we een andere keer nog gaan kijken.

We rijden verder naar Poggibonsi om daar boodschappen te doen. We vinden een redelijk grote supermarkt. We kopen eten en drinken en gaan dan terug naar het appartement. Even computeren, de tv uitproberen en koken. Morgen wordt het weer iets beter. Florence staat op het programma. We zijn benieuwd!


[ngg_gallery=94]

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.