Maandag 29 april 2013

Vandaag staan we tegen 10 uur op. Douchen en ontbijten en dan op weg naar Volterra. Het is bewolkt, maar wel een graad of 25, goed te doen dus. Het is ongeveer een uur rijden naar Volterra. We volgen een hoofdweg die natuurlijk af en toe dorpjes kruist. Gerben heeft het schakelen weer helemaal onder de knie en rijdt behendig door de smalle straatjes. Alleen heuvel op is het lastig scheuren achter slome vrachtauto’s.

Bonvenop de heuvel rijden we een parkeergarage in en lopen dan het stadje Volterra in. De zon schijnt volop en we komen al snel op het grote plein terecht. Aan dit plein vinden we het Palazzo dei Priori en het Palazzo Pretorio. Verder bezoeken we de Dom en we lopen om de stad heen naar een Romeinse opgraving. De resten van het theater en het badhuis zijn goed zichtbaar. Er zit zelfs nog iemand scherven op te graven. Daarna lopen we langs een oud fort dat nu dienst doet als gevangenis. Om die reden is het verboden foto’s te maken, maar dat doen we lekker toch. Je zou toch bijna een misdaad plegen om binnen een kijkje te kunnen nemen. Via het park lopen we terug naar de auto. Voordat we naar San Gimignano gaan, rijden we eerst naar Belze. Hier is goed zichtbaar hoe de grond is weggeërodeerd. Een verlaten klooster staat bovenop de heuvel, de monniken waren in de 19e eeuw bang ook weggespoeld te worden.

[hana-flv-player video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2013/05/Toscane.flv”
description=””
player=”5″
/]

We volgen de weg richting San Gimignano. Onderweg zien we het stadje al op de heuvel liggen. Het wordt het Manhattan van de middeleeuwen genoemd, omdat er destijds heel veel hoge torens werden gebouwd. Er zijn er nu nog een paar over, dus we zien wel wat er bedoeld wordt. Eenmaal bij het stadje parkeren we de auto en lopen door de stadspoort Porta San Giovanni naar het plein Piazza della Cisterna. We maken foto’s en nemen dan plaats op een terrasje waar we allebei een bruschetta eten. Op het terras worden we omgeven door Engelse scholieren. Verder lijkt het wel of half Nederland zich in Toscane bevindt.

We lopen verder naar de Piazza del Duomo. Daarna lopen we nog een rondje door de stad en kopen souvenirs voor het thuisfront. Tot slot lopen we weer naar de auto.

Op de terugweg doen we weer boodschappen in Poggibonsi. Dit keer in een grote Coop. We kopen voor twee dagen eten en rijden dan weer naar het appartement. We koken vanavond pasta en eten op ons privéterras. Vanavond hopen we maar dat de WiFi werkt (sinds er meer mensen op het complex verblijven, werkt het internet maar zelden) en dat we naar het afscheid van Bea kunnen kijken. Morgen een dagje niks, hopen dat we naar de kroning kunnen kijken…


[ngg_gallery=96]

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.