Vrijdag 12 juli 2013

Rond 9 uur worden we wakker. Gauw naar het ontbijt. Daarna trekken we de wandelschoenen aan en rijden we naar het westelijk deel van het eiland. Onderweg zien we dat alle bermen vol staan met hortensia’s.

We stoppen bij enkele uitkijkpunten en zien de vulkaankrater die tegenwoordig een meer is. Het water is aan de ene kant groen en aan de andere kant blauw. Het is helaas niet zo goed te zien doordat het zo bewolkt is.

Daarna rijden we verder naar het begintpunt van onze wandeling. Het is een wandeling van 4,4 kilometer en volgens de folder zou je er 2 uur over doen.

Het is een steile klim, maar eenmaal boven kun je wel de meertjes en de zee zien. Door de bewolking kun je niet heel ver kijken, dat is jammer. Het uitzicht over een van de meertjes is net een Bob Ross schilderij; een bergje, een meertje, een verlaten huisje, wat bomen en bloemen. Uiteindelijk doen we 1,5 uur over de wandeling.

Vervolgens rijden we naar Sete Cidade. Dit is het dorpje bij het groen-blauwe meer. We volgen het bordje Centro, maar kunnen geen centrum ontdekken. Blijkbaar vormen twee snackbars en een kerkje het centrum. We parkeren de auto en eten bij een van de veredelde snackbars. Daarna rijden we via de noordkant van het eiland weer terug naar Ponta Delgada.

De zon laat zich nog steeds niet zien, dus ’s middags lezen we wat en kijken een filmpje. ’s Avonds lopen we weer naar de haven. Het is hier niet erg toeristisch en een nadeel daarvan is het gebrek aan restaurants. We kiezen nu maar weer voor een veredelde snackbar met gratis WiFi.

Na het eten lopen we weer naar het hotel. Er is dit weekend een of ander feest gaande in de stad en daarom zien we onderweg een fanfare optreden. Heel boeiend is het niet, dus we lopen maar weer door.

[hana-flv-player video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2013/07/Ponta_Delgada.flv”
description=”Fanfare”
player=”5″
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2013_07_12/IMG_2419.jpg”
/]

Hopelijk laat de zon zich morgen weer zien!


Overdag
[ngg_gallery=104]
Savonds

Door admin

Eén gedachte over “Gerben en Rianne op de Azoren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.