29 juli

Vandaag gaan we op pad. We ontbijten, pakken de spullen en gaan op weg naar De Grotten van Ham. Na ongeveer 40 minuten rijden komen we aan. Voor we naar binnen gaan, worden we net als bij het aquarium eerst nog op de foto gezet. Er zijn drie grotten te bezoeken; De Ronde Grot, wat eigenlijk een verzamelpunt is, De Blauwe Grot en de Hoofdgrot.

Als eerst gaan we naar de Blauwe Grot. We krijgen eerst een film te zien over het ontstaan en de ontdekking van de grotten. Daarna lopen we door naar een ander deel van de grot wat De Toegang tot de Hel genoemd wordt. Hier krijgen we een film te zien over het ontstaan van het heelal, de aarde en de mens. Vervolgens worden we terug geleid naar de Ronde Grot en mogen dan meteen doorlopen naar de Hoofdgrot. Dit is een langere wandeling met verschillende punten om foto’s te maken. Als we eenmaal 30 meter onder de grond zijn en een ondergronds meer bereikt hebben, wordt er nog muziek gedraaid. Het is allemaal klassieke muziek, dus dat is heel erg SAAI, aldus de meiden. Ze hebben daar natuurlijk wel gelijk in, zo’n grot leent zich veel beter voor een beetje Metallica of zo.

Na deze muzikale teleurstelling beklimmen we een aantal trappen en staan dan alweer bij de uitgang. We krijgen nog de mogelijkheid om de gemaakte foto’s te kopen en lopen daarna naar de auto. Als we weer in het hotel zijn, dachten Gerben en Rianne nog even het einde van de F1 sprint shootout mee te pakken, maar die blijkt uitgesteld te zijn door hevige regenval in Spa. Dan gaan we maar gewoon lunchen.

Na de lunch kleden we ons om en gaan we richting zwembad. Isis en Celeste vermaken zich met verschillende kunstjes in het water. Tegen half 5 is het tijd om te douchen en voor de siësta. Ook een mooie tijd om naar de sprintrace te kijken die ook al werd uitgesteld, maar mooi op tijd klaar was voor het avondeten. Na het eten wordt er nog even uitgerust om vervolgens weer fanatiek mee te kunnen doen aan de kinderdisco. Deze keer durven de meiden wel hun naam te zeggen in ruil voor een lolly (en als papa maar in de buurt staat).


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 82382 m
Total time: 02:51:39

Door Gerben