1 augustus

Een bijzondere dag vandaag, want Gerben heeft traditiegetrouw een dokter nodig voor zijn oor. Het valt nog mee, want we kunnen eerst nog wel een uitstapje maken. Na het ontbijt vertrekken we richting Castell de Capdepera.

Het is even zoeken naar een parkeerplaats, maar uiteindelijk vinden we een plekje. Volgens Google is het vanaf daar 6 minuten lopen naar het kasteel. Dat klopt wel ongeveer, maar de route bestaat wel uit één lange trap omhoog. Isis ziet het niet zitten, Celeste wil nog wel als we treden tellen. Isis sjokt erachteraan en uiteindelijk telt Celeste 130 treden. Volwassenen mogen voor 3 euro naar binnen, kinderen zijn gratis. Het kasteel was onderdeel van de verdedigingslinie van Mallorca. Het begon ruim 1000 jaar geleden met een wachttoren, daarna kwamen er 125 huisjes bij, vervolgens woonde alleen de gouverneur in het kasteel met wat soldaten en eind 19e eeuw werd het kasteel verlaten.

We lopen een stukje over de burchtwal, bekijken het huis van de gouverneur, luiden de kerkklokken en bekijken de kerk. Als het rondje klaar is en wij het toch wel warm hebben gekregen, lopen we terug naar de auto. We rijden nog door naar de vuurtoren van Capdepera. Via een smalle weg door de duinen worden we er naartoe geleid. Een vervelende tegenligger maakt het nog even moeilijk, maar uiteindelijk komen we toch bij de vuurtoren die helaas is afgesloten. We nemen wat foto’s van het uitzicht en stappen weer in de auto. Celeste vond dit het leukste uitstapje, want hier hoefde ze maar heel weinig te lopen.

Bij het hotel willen de meiden weer even chillen. Gerben loopt ondertussen naar de dokter. Het is rond half een, dus uiteraard wordt hij weer weggestuurd met de mededeling om drie uur terug te komen. De siësta is immers heilig. We gaan lunchen en daarna naar het zwembad. Gerben vertrekt naar de dokter, maar komt onverrichterzake weer terug, want de (enige) dokter moest naar een zwaargewond persoon. Dan maar het zwembad in.

Op dinsdag heeft het animatieteam vrij, dus er is geen kinderdisco. Dan maar eens kijken of er op tijd geslapen kan worden.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 74103 m
Total time: 02:49:53

Door Gerben