30 juli

Deze ochtend gaan we weer op pad. We ontbijten en vertrekken dan met de auto naar Alcúdia.

Dit dorp staat op de werelderfgoedlijst en op zondagochtend is er markt. Op een grote parkeerplaats vinden we een plek onder de regie van een fanatieke Mallorcaan. We lopen richting de markt en zien al meteen de Middeleeuwse stadsmuren en de Església Sant Jaume. We lopen over de markt die veel leuke, maar veel te dure spulletjes heeft.

Isis ziet een leuk hondenhoedje waarvan je de oortjes kan laten klapperen. En wat Isis leuk vindt, vindt Celeste ook leuk. Gerben onderhandelt naar 22 euro voor 2 hoedjes.


Even later lopen we langs een winkel waar de hoedjes 10 euro per stuk zijn. Ach ja, geen Mediterraanse vakantie zonder te worden opgelicht. Onderweg lopen we ook nog langs het oude stadshuis en de oude stadspoorten.

Tot slot komen we weer bij de kerk waar we naar binnen gaan. Het bijzonderst is de barokke zijkapel waar je achter het altaar kunt lopen om naar een kruisbeeld in een vitrine te kijken. Dit kruisbeeld zou in 1507 bloed en water hebben gezweet en wonderen verrichten. Vanaf de vitrine kun je de kerk in kijken, dus een paar jongeren vinden het leuk om te doen of ze gekruisigd zijn en daar een foto van te nemen. Net als Rianne aan Isis heeft uitgelegd dat dit niet zo’n leuk grapje is op zondagochtend tussen mensen die kaarsjes aan het branden zijn, stelt Gerben voor om zo’n leuke foto te nemen (wat we niet hebben gedaan). Na uitleg over het biechthokje stelt Isis vast dat het een soort gevangenis is. We lopen weer naar buiten en gaan weer naar de auto.

De tocht gaat verder naar het schiereiland Formentor. Op het uiterste puntje staat een vuurtoren met een mooi uitzichtpunt. Als we over de hoge berg zijn gereden en aan de andere kant beneden aankomen, zien we dat de weg naar de vuurtoren is afgesloten. Het zal er wel te druk zijn… Helaas, dan keren we maar weer om. We rijden terug naar het hotel.

We lunchen en gaan dan weer naar het zwembad. Isis had gisteren wat last van haar ogen, dus wil graag met de snorkel zwemmen. Avonturier Celeste wil dan dus ook met de snorkel. Een zeldzame ruzie is het gevolg. Isis wil eigenlijk wel een kleine zwembril, dan kan Celeste met de snorkel. Opgelost. Het animatieteam heeft nog een lange mat in het zwembad gelegd waar je overheen mag lopen. Na wat aarzelen wil Isis er wel overheen als papa meegaat. Rianne wacht met Celeste en de zwemband naast de mat. Isis komt bijna tot het eind van de mat en zwemt dan trots naar haar zwemband. Nu wil Celeste ook wel. Isis doet het de tweede keer weer fantastisch en Celeste haalt ook bijna het eind. Daarna is de activiteit helaas afgelopen.

Tegen half 6 gaan we weer naar de kamer. Haren wassen, even chillen en dan weer eten. Na het eten is het personeel nog figuren aan het maken van ballonnen. Isis en Celeste scoren twee mooie roze hondjes. Ze willen dan nog even chillen op de kamer en dan weer naar de kinderdisco. Daar horen we weer dezelfde liedjes en zien dezelfde dansjes (die dus steeds beter gaan). Na afloop zeggen de meiden weer hun naam in de microfoon en scoren ze weer een lolly.

Isis en Celeste gaan slapen. Gerben en Rianne kijken nog even de F1 race terug Vanaf rondje 30 beginnen ze toch een beetje in te dommelen… Ene Max Verstappen wint uiteindelijk (nooit van gehoord, wint ie vaker?).


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 66718 m
Total time: 03:05:08

Door Gerben