Zaterdag 30 augustus, 25 graden, zonnig.

Voor het eerst is Rianne jarig in het buitenland. Blijkbaar is dat van grote invloed, want het regent niet (normaal is het altijd slecht weer op Rianne d’r verjaardag). Helaas moeten we deze ochtend vertrekken, dus ontbijt op bed zit er niet in. We douchen, pakken de laatste spullen in en ruimen de laatste dingen op. Dan is het wachten op de inspectie. 8:20 wordt er gebeld, de mevrouw kijkt vlug rond, keurt ons opruimwerk goed en geeft onze borg terug.

We gaan op weg, maar eerst nog even naar de bakker. We kopen 2 croissantjes als ontbijt en nog een aantal gebakjes om morgen te trakteren. Daarna vervolgen we onze weg richting Alphen aan den Rijn. TomTom kiest de snelste weg, toch heel anders dan de borden aangeven… Op een gegeven moment komen we bij een tolpoort waar een soort mand hangt waar je je geld in moet gooien, heel apart, helaas geen foto. Onderweg komen we nog veel tolwegen tegen helaas, maar de reis verloopt voorspoedig. Rianne rijdt weer over Lille, wat ze als zeer stressvol ervaart, Gerben weet niet of hij haar moet geloven. Rianne vindt het in ieder geval een achterlijke weg met te veel afslagen en te veel tekst op te veel borden. Na Lille stoppen we om wat te eten en weer van plek te wisselen. Bij Gerben begint weer de moeheid toe te slaan, en de cruise-control helpt daar niet bij, want dan heeft hij helemaal niets meer te doen. Rianne ervaart weer veel stress als Gerben zijn rijvaardigheid toont. Uiteindelijk zijn we toch om 15:10 heelhuids thuis. Uitpakken, het laatste verslagje schrijven en vanavond maar weer lekker chillen.

Het is een geslaagde vakantie, met veel mooie, indrukwekkende en interessante dingen. Lekker gegeten, een hoop geleerd, veel gezien, en beter geworden in spelletjes. Voor herhaling vatbaar. Tot de volgende keer!

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Normandië”
  1. Jullie nemen wel slechte films mee op vakantie zeg. :D
    Maar zo te lezen hebben het jullie lekker genoten in Normandië!
    Vond het een leuk verslag om te lezen, ’t las lekker weg en heb een paar keer hardop zitten lachen omdat ik me sommige situaties al helemaal voor me zie!

    Ben benieuwd naar het volgende verslag. :)

  2. Wat een gezellig verslag van jullie vakantie. Sommige dingen zijn eigenlijk te vies om te lezen, maar gelukkig kwam dat maar weinig voor. Mn geschiedenis is weer wat opgehaald. Ik hoop voor de veiligheid van de mensheid, jullie beiden en mezelf dat Gerben wat aan zn rijvaardigheid gaat doen, een gestresste Rianne is geen pretje lijkt me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.