Woensdag 20 augustus, 22 graden, bewolkt met opklaringen.

Om half 10 gaat de wekker. We gamen nog even en lezen nog wat. Dan is het tijd om te douchen en te eten. Vandaag brengt onze reis ons naar Deauville en Honfleur.

IMG_2985.jpg

Deauville is een hoogstaande badplaats. In september vindt een filmfestival plaats waar gasten als Steven Spielberg en Tom Hanks niet ontbreken. Langs het strand zijn huisjes te vinden met daarop de namen van verschillende Hollywoodsterren. We lopen rond in het dorpje, bekijken de markt, de winkeltjes, de haven en het strand. Daarna lopen we terug naar de auto en vervolgen onze weg richting Honfleur.

IMG_3037.jpg

Rond half 3 zijn we er. We eten nog wat aan een picknicktafel en parkeren dan de auto op een grote parkeerplaats in het centrum. We beginnen onze route bij Église St-Leonard. Het is een kerkje met een 16de eeuwse deur en een 18e eeuwse achthoekige klokkentoren. Daarna lopen we richting het haventje. Rondom de haven vinden we een markt en vele winkeltjes en restaurants. Desondanks komt het toch pittoresk over. Via de haven lopen we verder naar Église Ste-Catherine. Dit is de grootste houten kerk van Frankrijk. Het werd gebouwd om het einde van de Honderdjarige Oorlog te vieren. De klokkentoren is van natuursteen gebouwd om het gewicht van de klokken te kunnen dragen.
Na rondgekeken te hebben, lopen we door verscheidene straatjes terug naar de haven, we kopen nog wat souvenirs, leggen die in de auto en bellen dan met Gerben z’n ouders om te kijken waar zij inmiddels uithangen. Ze blijken in Le Havre te zijn, op weg naar de Pont de Normandie. Ruim een half uur later arriveren zij ook in Honfleur. We drinken nog wat op een terras, en rijden dan richting Houlgate. Gerben z’n ouders moeten nog op zoek naar een hotel, dus we spreken af weer te bellen als ze iets hebben gevonden.

Wij rijden terug via de kust, om nog even te stoppen bij de 0-meridiaan. Deze loopt dwars door Vervilles sur Mer. We maken wat standaard foto’s met een been in het oostelijk halfrond, en een been in het westelijk halfrond. We beseffen dat ons appartement in het westelijk halfrond staat. Toch een halfrond waar je als Nederlander niet zo snel komt. Gerben beseft dat hij nog nooit westelijker is geweest dan Ouistreham. Rianne zal wat verder moeten reizen om haar record te verbreken, dat ligt namelijk op Curaçao.

We rijden verder naar het appartement en wachten daar met een boek en de DS op een telefoontje van Gerben z’n ouders. Na uiteindelijk wat heen en weer gebeld te hebben, besluiten we te eten in het hotel van Gerben z’n ouders. Of nou ja, hotel… Meer een schuur met een bed en een badkamer. Wel een groot verschil met het kasteel waar ze de vorige nacht overnacht hebben, maar goed, ze hebben een slaapplaats. In het restaurant nemen we allemaal een 4-gangen menu.
Voorgerecht: 3x zalmtartaar, 1x mosselen (voor Gerben z’n moeder, die dat niet doorhad en eigenlijk niet zo van mosselen houdt).

Hoofdgerecht: 1x tonijn, 1x kip, 2x kalfsniertjes (oeps, had Rianne nou maar beter opgelet bij Frans…).
3e gang: 2x kaasselectie, 2x warme geitenkaas op toast.
nagerecht: 2x peertjes met citroenijs, 2x crème brulée van hazelnoot.
Daarna nog 3x koffie en we zijn voldaan. We kletsen nog wat na en nemen dan afscheid om ieder naar onze slaapplaats te vertrekken.

Helaas heeft het gps-apparaatje vandaag een snipperdag opgenomen, hopelijk is het morgen wel bereid te werken…
Morgen vertrekken we naar deel 1 van de D-day stranden. Het plan is daarna ergens te overnachten, om vrijdag verder te gaan met deel 2. Tot morgen!


Map:

[xmlgm ngg_gallery=9]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Normandië”
  1. Jullie nemen wel slechte films mee op vakantie zeg. :D
    Maar zo te lezen hebben het jullie lekker genoten in Normandië!
    Vond het een leuk verslag om te lezen, ’t las lekker weg en heb een paar keer hardop zitten lachen omdat ik me sommige situaties al helemaal voor me zie!

    Ben benieuwd naar het volgende verslag. :)

  2. Wat een gezellig verslag van jullie vakantie. Sommige dingen zijn eigenlijk te vies om te lezen, maar gelukkig kwam dat maar weinig voor. Mn geschiedenis is weer wat opgehaald. Ik hoop voor de veiligheid van de mensheid, jullie beiden en mezelf dat Gerben wat aan zn rijvaardigheid gaat doen, een gestresste Rianne is geen pretje lijkt me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.