Dinsdag 19 augustus, 22 graden, bewolkt met opklaringen.

Vandaag slapen we uit. Als we wakker zijn gamen we wat, we lezen, ontbijten, gamen weer wat, douchen en het is alweer 13:30. We doen boodschappen en lopen nog even door het straatje in Houlgate. We rijden weer terug naar het appartement. Daar lezen we nog wat in het boek Vergeten Stemmen van de Tweede Wereldoorlog. In dit boek staan getuigenissen van militairen en burgers. We lezen het hoofdstuk over D-day en Normandië. We komen steeds meer getuigenissen tegen over gebieden waar we geweest zijn en waar we nog naartoe gaan. Erg interessant om de verovering van de Pegasus Brug vanuit het perspectief van de soldaten te lezen.

Na het lezen spelen we het kaartspel Kolonisten van Catan met een nieuwe uitbreiding. Rianne is weer eens onoverwinnelijk. Als het spel klaar is, is het tijd om te koken. Aardappels, sla en een stukje vlees. Het vlees bakt jammerlijk aan in de pan zonder antiaanbaklaag. Gelukkig is het nog wel te eten.
Na het eten wassen we af en lezen we weer wat. ‘s Avonds belt Gerben z’n moeder nog op. Ze zijn in de buurt van Le Havre. Wij hadden het plan morgen naar Dauville en Honfleur te gaan, dus dat komt mooi uit, want Honfleur ligt vlak onder Le Havre. We spreken af dat we morgen nog even bellen en dan afspreken waar we ’s avonds gaan eten.

Half 10 zetten we nog een film op; The Mist. Alweer een wanvertoning. Daarna lekker slapen. Tot morgen!

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Normandië”
  1. Jullie nemen wel slechte films mee op vakantie zeg. :D
    Maar zo te lezen hebben het jullie lekker genoten in Normandië!
    Vond het een leuk verslag om te lezen, ’t las lekker weg en heb een paar keer hardop zitten lachen omdat ik me sommige situaties al helemaal voor me zie!

    Ben benieuwd naar het volgende verslag. :)

  2. Wat een gezellig verslag van jullie vakantie. Sommige dingen zijn eigenlijk te vies om te lezen, maar gelukkig kwam dat maar weinig voor. Mn geschiedenis is weer wat opgehaald. Ik hoop voor de veiligheid van de mensheid, jullie beiden en mezelf dat Gerben wat aan zn rijvaardigheid gaat doen, een gestresste Rianne is geen pretje lijkt me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.