Maandag 5 augustus


Na het ontbijt besluiten we richting Park Furfooz te rijden. Eenmaal daar besluiten we toch naar het nabijgelegen kasteel van Vêves te gaan. We kopen kaartjes en mogen dan met een boekwerkje zelf door het kasteel lopen. Sommige delen zijn al 800 jaar oud, andere 300. Het is een mooi kasteel met veel geschiedenis. Isis vindt vooral de wc interessant. Ondertussen moeten we Celeste tegenhouden die met een recordsnelheid het kasteel door wil.
Buiten lopen we nog even om het kasteel heen, maar dan gebeurt het:
Gerben: Er zit iets in m’n oor!
G: HELP ER ZIT EEN BEEST IN M’N OOR! WAT ZIE JE?!
Rianne: niets
G: KIJK DAN! WAT ZIT ER IN M’N OOR?!
R: Ik zie alleen een zwart gat met oorsmeer.
G: IK HOOR HET FLADDEREN!
Isis kent haar vader langer dan vandaag en vraagt dus: Maakt papa een grapje?
R: Nee, hij denkt dat er echt iets zit
G: ER ZIT OOK IETS! WE MOETEN NU NAAR EEN DOKTER!
Oké, even Googelen en Rianne rijdt naar een huisarts. De navigatie zegt 15 minuten, maar het voelt als een uur. Voor iedereen. Eenmaal in Houyet komen we bij de dokter die Google had gevonden. Gerben komt even later weer terug. We moeten een stukje verder rijden, dit is een psycholoog of zo. (Misschien komt die nog van pas als Gerbens oor leeg blijkt te zijn).
Om de hoek bij het station zit wel een huisarts. Gerben gaat naar binnen, Rianne voedert de kinderen in de auto. Gerben mag wachten. Rianne besluit maar een rondje met de kinderen te lopen. Even later komt Gerben weer naar buiten, resultaat: een mot achter een berg oorsmeer. Het beestje zat er zeker in vast geplakt. Vaker oren wassen dus. Iedereen is blij dat papa weer genezen is. Wel zielig voor het vlindertje, aldus Isis.
Gerben rijdt weer verder. We doen nog even boodschappen en gaan dan weer naar het huisje. Na het eten gaan we nog even naar de trampoline, daarna is het kinderbedtijd. Gerben en Rianne spelen weer TM, Rianne wint.


Total distance: 152157 m
Total time: 04:56:30

Door admin