Familie van der Laan in de Ardenne

Vrijdag 2 augustus
Deze ochtend doen we het rustig aan. Na het ontbijt blijven we nog even in het huisje en rond elf uur vertrekken we richting de grotten van Neptunus. We kunnen nog mee met de rondleiding van kwart voor twaalf. Tijdens het wachten vermaken de meisjes zich met een vleermuiskleurplaat en met de altijd leuke steentjes op straat.
Iets te laat begint de rondleiding. De gids vertelt in het Nederlands hoe de grot is ontstaan en hoe het water zich door het gebeid verspreidt. Isis en Celeste hebben er weinig aandacht voor. Als we eenmaal de grot in gaan, raakt Isis toch geïnteresseerd. Celeste wil vooral zelf lopen, maar dat kan niet overal. Door smalle gangen worden we verder geleid. Hier en daar zijn fossielen te zien. De tocht bestaat uit een wandeling en een boottochtje. Tussen het wandelpad en het water is een verbindende gang aangelegd. Deze is zo laag, dat de gang de kaboutergang is genoemd. Voordat we deze gang in gaan, krijgen we nog een lichtshow te zien. Over de geluidsinstallatie klinkt Für Elise. Als de show is afgelopen, lopen we door de kaboutergang naar de bootjes. Het is af en toe goed oppassen dat je je hoofd niet stoot. Als we in een grote ruimte aankomen, wordt er weer een lichtshow aangezet, deze keer onder begeleiding van Conquest of Paradise van Vangelis. Dan is de boottocht afgelopen en gaan we weer naar buiten. In het winkeltje kiest Isis nog een vleermuisknuffel uit. De meisjes spelen nog even in de naastgelegen speeltuin terwijl we een broodje eten.
’s Middags gaat Gerben nog met de meisjes naar de trampoline. We eten thuis. Celeste gaat op tijd naar bed, Isis houdt het weer heel wat langer uit. Gerben en Rianne spelen weer TM, Gerben wint.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.