Dinsdag 30 juli
Als Isis tegen half acht wakker wordt en mama ziet, springt ze op mama. Goedemorgen. Ook Celeste laat zich inmiddels horen. Gerben staat op en haalt broodjes. Als iedereen is aangekleed ontbijten we. Samen met opa besluiten we naar Dinant te gaan. Rianne past net tussen de kinderstoeltjes op de achterbank.
Het is 40 minuten rijden. We parkeren de auto en lopen dan eerst naar de Notre Dame van Dinant. De kerk heeft een bijzondere toren, maar binnen zie je daar niets van. De kerk is al bijna 1000 jaar oud, maar is natuurlijk wel een aantal keer herbouwd. Binnen zien we allerlei Bijbelverhalen op de glas-in-loodramen. Isis herkent het kindje Jezus met Jozef en Maria; “Mooie schilderijen hoor”.

Als we de kerk bekeken hebben, lopen we naar de kabelbaan, daarmee gaan we omhoog naar de citadel. Boven is niet helemaal duidelijk hoe we de citadel nou kunnen bekijken. Het blijkt dat je verplicht met een rondleiding van 45 minuten mee moet. Dat doen we dan maar. Een gids vertelt in het Frans en Nederlands over de citadel. Isis en Celeste vinden vooral de steentjes op de grond interessant. We worden door de citadel geleid en komen uiteindelijk op het uitzichtpunt. De kinderen zijn er dan wel klaar mee. We drinken nog wat bij de speeltuin. Als we de wespen zat zijn, gaan we weer naar de kabelbaan. Opa besluit met de trap van 408 treden naar beneden te lopen. Als we eindelijk beneden aankomen, staat opa al te wachten. We lopen naar de auto en Celeste valt in de buggy in slaap. Als we haar in de auto zetten, slaapt ze lekker door. We rijden weer naar het huisje.
Thuis slaapt Celeste nog even in bed, Rianne doet een dutje op de bank. Isis kijkt even een filmpje en Gerben en opa rusten even uit op het terras. Daarna gaan opa en Gerben met de meisjes naar de trampoline. Rianne sluit later ook aan en dan gaan we eten bij de rotisserie op het park. We moeten plaatsnemen op het terras waar het hard waait. We eten allemaal kip en opa gooit een glas wijn over z’n broek. Bij de Italiaan kopen we nog ijsjes.
Celeste gaat haar bed weer in, Isis mag nog opblijven. We spelen weer een potje Terraforming Mars, Gerben wint alweer.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 108867 m
Total time: 04:24:07

Door admin