Familie van der Laan in de Ardenne

Zondag 28 juli
Celeste begint de dag vandaag om half 8, Isis sluit meteen aan. Gerben haalt weer broodjes, we ontbijten en bedenken rustig wat we gaan doen als het straks opklaart. We besluiten rond half elf richting Thuin te vertrekken.

In Thuin is het even zoeken naar de hangende tuinen, maar we vinden een parkeerplaats en een wandelroute. Het stelt niet zoveel voor. De tuinen en huizen worden slecht onderhouden. Jammer, want op zich is het een leuk middeleeuws stadje. De weg gaat redelijk steil naar beneden. Celeste kan haar benen bijna niet bijhouden, maar ze blijft overeind. Onderweg drinken we iets op een terrasje met uitzicht op de Sambre. Daarna vervolgen we onze weg terug naar boven. Het pad bestaat uit steile trappen, dus de buggy klappen we in, Celeste gaat met grote tegenzin in de draagzak en Isis klimt helemaal zelf naar boven, knap gedaan!
We rijden verder naar Lobbes. Celeste valt al snel in slaap en ook Isis begint te knikkebollen. In Lobbes is niet zoveel te beleven. We rijden door naar Château du Fosteau. Het is nog dicht, we nemen wat foto’s en rijden dan verder. Met een omweg gaan we terug naar het huisje, de kinderen slapen.
Eenmaal thuis eten we nog wat, Celeste slaapt nog even verder in bed en Gerben en Isis vertrekken naar de trampoline en binnenspeeltuin. Rianne ziet Max Verstappen een spectaculaire race winnen. Als Gerben en Isis terug zijn, besluiten we te gaan eten bij de Amerikaanse diner op het park. Het heeft een leuke uitstraling, maar het eten is een schande voor de echte diners. Als Trump van deze tent zou weten, zou hij er een meters hoge muur omheen bouwen. Hier hoeven we dus niet meer terug te komen.
Na het “eten” lopen we nog een rondje over het park. De zon laat zich eindelijk zien. Celeste roept “duimie!” en wil dus dat Isis haar duim vasthoudt. Hand in hand lopen ze (meestal) met ons mee. Celeste komt erachter dat ze in plaats van ‘kroko’ nu krokoDIL’ kan zeggen en oefent volop.
Thuis gaan de kinderen weer naar bed, we doen weer een potje Terraforming Mars met de Tour en de herhaling van de Formule1 op de achtergrond. Gerben wint.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.