Familie van der Laan in de Ardenne

Maandag 29 juli
Onze gekrulde wekker gaat rond 7 uur af. Isis volgt snel en zo liggen we nog met z’n allen in het grote bed wakker te worden.

Broodjes halen, ontbijten en op pad. We rijden door Frankrijk naar de Milleniumtoren bij Gedinne. Het is vandaag zonnig en helder en hebben dus een mooi uitzicht vanaf de 45m hoge toren. Isis gaat in de draagzak bij Gerben op z’n rug. Rianne tilt Celeste naar de eerste verdieping op 15m hoogte. Dat was toch wat zwaar, dus Gerben en Isis gaan met z’n tweeën verder naar boven. Daarna neemt Gerben Celeste ook weer mee naar beneden en Rianne trotseert de overige verdiepingen alleen. Na de toren besluiten we nog een wandeling door het bos te maken. Er is een route van 5km. Isis is na 20m moe. Celeste wil niet in de buggy of draagzak en doet 5 minuten over 2m, want de dames moeten elk steentje en miertje bekijken. In de eerste 50m zien we 2 dode padden, helemaal plat. Isis: “Deze heeft een gebroken arm!” We lopen langzaam verder en komen bij een pad waarmee we de route kunnen afsnijden. Blijkbaar zijn we de enigen die dit hadden bedacht, want het pad is na 30m onbegaanbaar. Dan maar weer terug over de geasfalteerde weg. Onderweg zien we nog veren, dennenappels en afval. We luisteren ook nog even naar het bos: blaadjes in de wind, vogels en in de verte horen we auto’s over een weg rijden. We eten nog een broodje en lopen dan weer naar de auto.
We rijden weer terug naar het huisje, met een iets andere route. We zien nog een mooi kasteel en de bochtige binnendoorweggetjes halen de rallyrijder in Gerben naar boven, tot groot plezier van de meisjes. Als we bijna thuis zijn doen we eerst nog boodschappen en rijden dan naar het huisje. Als we de boodschappen uitpakken belt opa Gerard dat hij er is.
Met opa lopen we rondje over het vakantiepark. Isis en Celeste spelen nog op de trampoline en daarna gaan we koken; pasta. Na het eten gaan de meisjes naar bed. Opa mag op de kamer van Celeste. Celeste slaapt bij Isis, maar Isis wil toch liever bij mama in bed, dus gaat papa bij Celeste op de kamer. We spelen met opa een potje Terraforming Mars. Met alle uitleg duurt het wat langer. Om half 1 is duidelijk dat Gerben weer heeft gewonnen. Gauw naar bed. Celeste en Isis worden er wakker van. Celeste ziet papa en zegt: “Hallo! Laaplak (lees: slaapzak) uit!” Isis: “Mama, Celeste denkt dat het ochtend is!” Jaja, ga maar weer slapen. Ze vallen gelukkig snel weer in slaap.


Total distance: 155143 m
Total time: 05:41:50

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.