Familie van der Laan in de Ardenne

Zaterdag 27 juli
Buiten is het een graad of 20 kouder dan gisteren, fijn! Celeste wordt voor het eerst in haar leven pas om 08:30 uur wakker. Halleluja, er is nog hoop. Isis volgt een half uurtje later, maar van haar wisten we al dat ze lang kan slapen.
Gerben haalt broodjes, we ontbijten en gaan dan via een toeristische route naar de supermarkt. We slaan wat voorraad en eten voor vanavond in. Bij de kassa worden de boodschappen met een handscanner door personeel gescand en overgeheveld in een andere kar. Euh oké, het blijft Wallonië zullen we maar zeggen.
Op de terugweg vraagt Isis: “Wat betekent ss oh ss?” Leuk, zo’n lezende kleuter ?? (Er staat hier om de 100m een SOS-paal). Ook het verkeersbord voor overstekende herten wordt herkend: “Er zijn hier herten papa!”. En bij het bord voor haarspeldbochten: “Er zijn ook slangen!”
Het is inmiddels flink aan het regenen. In het huisje wordt er nog gespeeld en gekleurd. Na de lunch gaat Celeste slapen en doen we met Isis een potje kwartet. Ondertussen kijken we nog naar de Tour en de F1. Aan het eind van de middag begint het wat op te klaren. We lopen een rondje over het park waarbij we vooral Celeste in goede banen moeten leiden. Die trekt namelijk liever haar eigen plan qua route. En ook als we weer verder willen lopen wordt er gewoon “Doeidoei!” geroepen. Bij terugkomst gaan we eten. Na het eten halen Gerben en Isis nog een ijsje.
Als de meisjes in bed liggen, spelen we nog een potje Terraforming Mars, Gerben wint. Morgen wordt er weer veel regen verwacht, dus we moeten maar eens bedenken wat we kunnen gaan doen.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.