Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 10, woensdag 13 mei 2009, Montréal, Québec

Even na achten staan we op. Douchen, inpakken en uitchecken. We gaan op weg richting Montréal. We hopen onderweg ontbijt te vinden, maar het gebied rond de snelweg is redelijk uitgestorven. In de VS heb je om de zoveel kilometer een food-exit, in Canada niet. Uiteindelijk vinden we toch wat te eten en rijden daarna verder naar Montréal. De kwaliteit van de weg wordt er niet beter op. Ook wegbelijning is hier een vreemd concept.

Onderweg stoppen we nog even bij het Olympisch Stadion en rijden daarna door naar het hotel, Travelodge. We checken in en parkeren daarna in de garage, het hotel is namelijk midden in de stad. Even onze spullen neerzetten en dan de stad in.

We lopen eerst het centrum in. We zien verschillende pleinen en gebouwen. De stad is minder schoon dan de steden in de VS, er zijn ook aanzienlijk meer zwervers. Onder het centrum bevindt zich een enorm winkelcentrum met wel 2000 winkels. Wij kunnen geen ingang vinden, bovendien is het veel te mooi weer om ondergronds te gaan lopen. We kopen nog wat te drinken en rusten uit in een parkje. Daarna lopen we verder naar een basiliek die geïnspireerd is door de Sint Pieter in Rome. Er is wel enige gelijkenis te zien, maar geen enkele kerk is natuurlijk te vergelijken met de Sint Pieter.

Vervolgens gaan we richting de oude haven. Deze haven bestaat uit verschillende pieren die aan Barcelona doen denken. Op de eerste pier is een Imax bioscoop met documentaires, verderop is een Science Centre. Op de tweede pier lopen we om het circus heen. Achter het circus hebben we uitzicht op het eiland waar de wereldtentoonstelling is gehouden en het eiland met een pretpark.

We rusten weer even uit in het park en lopen dan terug omhoog de stad in. Vanaf de pier komen we terecht op een plein dat erg aan de Ramblas in Barcelona doet denken. We kopen een broodje en bekijken nog wat souvenirwinkeltjes. Ondertussen bekijken we waar we vanavond zullen eten.

Rond half 6 gaan we een soort bierbrouwerij in waar je ook kan eten. We kiezen allebei een soort dunne pizza. Daarna eet Gerben nog crème brulée. We rekenen af en lopen dan terug naar het hotel. Het hotel ligt vlakbij Chinatown, dus daar lopen we maar doorheen. We zien veel chinezen en toko’s. Al gauw zien we het hotel en gaan naar binnen om nog even tv te kijken en lekker te gaan slapen.

[ngg_gallery=29]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.