Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 11, donderdag 14 mei 2009, Ottawa, Ontario

Vandaag brengt de vakantie ons naar Ottawa. Opstaan, ontbijt in het hotel en we gaan weer op weg. Eerst nog even tanken. Dit keer zijn we 40 Canadese dollars kwijt, omgerekend zo’n 25 euro. Duurder dan de VS, maar nog steeds veel goedkoper dan Nederland. TomTom leidt ons Montréal uit. Gerben stuurt ons bijna de dood in doordat hij maar niet kan wennen aan het feit dat de stoplichten hier aan de overkant hangen en dat er bij iedere kruising stopborden staan. Gelukkig hebben we samen 4 ogen en komt alles toch nog goed.

Het is een kleine 2 uur rijden naar Ottawa. We komen om 12 uur aan bij het hotel, Comfort Inn. Inchecken kan eigenlijk pas vanaf 3 uur, maar er zijn al een paar kamers klaar. We krijgen de sleutels en gaan naar onze kamer. Weer 2 bedden, bad en douche en een scala aan tv-zenders.

We zetten onze spullen neer en rijden dan verder naar de stad. De dag brengt helaas erg veel regen met zich mee. Nog erger dan Manhattan. Daarbij waait het hier ook een stuk harder. Als eerst bekijken we de Byward Market. Veel eettentjes om onze lunch uit te kiezen. Rianne kiest voor een bagel met zalm-roomkaas en Gerben voor een bagel warm vlees. Het smaakt ons goed.

Vervolgens lopen we verder richting het parlement. We lopen via het park waar het tulpenfestival wordt gehouden. De ruim 10.000 tulpen zijn bezorgd door Nederland. Met de regen is het er uitgestorven. We lopen verder naar de brug en proberen door de regen naar het uitzicht te kijken. Daarna gaan we naar de eeuwige vlam, die vergezeld wordt door een aantal zwervers. Naast het parlement zien we de rechtbank en de bibliotheek van Ottawa.

Ottawa is niet erg groot, dus de meeste belangrijke dingen hebben we nu wel gezien. We gaan terug naar de auto en rijden nog een rondje door de stad. ’s Middags rusten we nog even uit in het hotel en kijken dan waar we zullen eten. Het hotel staat in een achterbuurt, dus er is niet echt veel keus uit restaurantjes. Dan maar weer naar het centrum. We kiezen een restaurant uit en gaan zitten. Gerben eet kip met garnalen en Rianne fajitas. Gerben krijgt nog een lading saus over zich heen als een ober een dienblad laat vallen. Gelukkig kan Gerben heel goed wassen. Na het eten rijden we nog langs het huis van de premier en gaan dan door naar het hotel. Nog even zappen en dan slapen, want morgen staat ons een 5 uur lange reis te wachten.

[ngg_gallery=30]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.