Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 18, donderdag 21 mei 2009, Washington DC

Op onze laatste vakantiedag mogen we van onszelf een beetje uitslapen. Rond acht uur staan we op. Tegen 9 uur lopen we richting de metro, het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we de ingang. Het is vanmorgen al lekker warm. We pakken de metro naar twee haltes verderop, Federal Triangle. Daar is de fietsenverhuur, maar we gaan eerst ontbijten.

We gaan een food court in, maar voor we verder mogen lopen, moeten we eerst door de metaaldetector. Wat een warm welkom in DC. We worden weer goedgekeurd en kopen dan een paar donuts. Ook de souvenirwinkel wordt even bezocht.

Na het ontbijt gaan we naar de fietsenverhuur. In Washington DC ligt alles vrij ver uit elkaar, en op een dag met bijna 30 graden lijkt ons het geen goed idee alles te gaan lopen. Deze stad staat bekend als fietsvriendelijk, dus de fiets lijkt ons een goede optie. We krijgen 2 fietsen met 21 versnellingen en een helm.

Als eerst fietsen we naar het Washington Memorial. Vervolgens fietsen we verder naar het Jefferson Memorial, Roosevelt Memorial en het Lincoln Memorial. Overal lopen hordes schoolkinderen, maar op zich valt de drukte nog mee. We fietsen verder naar het World War II Memorial. De weg gaat verder naar het Witte Huis. Obama heeft een hoop bezoek, dus helaas kan hij niet met ons lunchen. Daarna fietsen we verder richting Captiol Hill. Onderweg eten we nog een hot dog. We fietsen Pennsylvania Avenue af en komen aan bij het Capitool. De weg omhoog is redelijk vermoeiend met de fiets, dus er wordt ook een stukje gelopen.

We rijden om het Capitool heen en gaan dan verder naar de Smithsonian Museums. Het is nu tegen 2 uur en hebben vrijwel alles gezien, dus hebben we mooi even de tijd om een museum te bezoeken, ze zijn hier toch gratis. Er is een hoop keus. Amerikaanse geschiedenis hebben we genoeg gezien, over de Holocaust weten we al redelijk veel, in Toronto hebben we het Natural History Museum al gehad, dus kiezen we nu maar voor het Space & Aviation Museum. Het is een groot museum met ontzettend veel vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Er is ook veel tekst, onmogelijk om allemaal te lezen. We gaan nog wel naar een voorstelling in het planetarium over zwarte gaten, hier moeten we wel voor betalen.

Na het museum gaan we nog op zoek naar souvenirwinkel. Daar zorgen we dat we voor iedereen iets hebben en fietsen dan naar de fietsverhuurder. Het is bijna 5 uur en leveren de fietsen weer in. Een straat verderop ploffen we neer om te eten. We willen zo min mogelijk in de zon zijn, want we zijn behoorlijk verbrand. Gerben eet meatloaf, Rianne Chicken Ceasar Salade en Sweet Potatoe Fries. Als toetje eet Gerben een soort gebakje met Baileysijs.

Na het eten lopen we weer naar de metro en gaan naar het hotel. De aftersun is erg welkom. Daarna de route voor morgen uitstippelen en alles inpakken… De vakantie zit erop…

[ngg_gallery=37]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.