Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 6, zaterdag 9 mei 2009, Bar Harbor, Maine

Vandaag hebben we een lange reis voor de boeg, ruim 400km. Rond half 9 vertrekken we vanuit Woburn. We rijden Massachusetts vrij snel uit en rijden New Hampshire binnen. Het landschap begint geleidelijk aan te veranderen. Steeds meer water en meer naaldbomen. We moeten weer tol betalen.

Al gauw rijden we Maine in en kijken uit naar ontbijt. We gaan de snelweg af om naar Kennebunkport te gaan. We stoppen om wat foto’s nemen van de zee en de zilte lucht op te snuiven. Via de provinciale weg rijden we richting Portland. Onderweg vinden we gelukkig nog ontbijt.

Vanaf Portland rijden we via de snelweg verder naar Brunswick. Hier gaan we de snelweg af om de scenic coastal route te rijden. We rijden door Freeport verder naar Camden. Onderweg zien we veel water en bomen, in de verte zien we de heuvels van eilanden langs de kust. In Camden stoppen we om te lunchen. Gerben neemt blueberry pancakes, Rianne een lobster roll. Daarna kijken we nog even rond in het dorpje, maar de kou leidt ons al snel weer naar de auto.

We rijden verder naar Bar Harbor. De kustroute schiet niet erg op. Het is maar één baan en erg hard mag je er niet. Daarnaast moet je uitkijken voor overstekende dieren. Onze voorganger rijdt een vliegend vogeltje aan en het diertje knalt met een salto op de grond. Even later moeten wij in de remmen omdat er een vogel ter grootte van een pauw rustig aan het oversteken is. Zo maken we nog eens wat mee.

Langs de weg zien we de nodige trailers. De bevolking ziet er ook uit als white trash/trailer trash/kampers, hoe je het maar wil noemen. Niet erg prettige plaatsen om te stoppen.

We rijden verder en rond 4 uur rijden we Bar Harbor binnen. We zien een bord van ons hotel, The Blue Nose Inn, maar kunnen de ingang niet vinden. Als we de kaart eens goed bestuderen, zien we dat we stil staan voor de ingang. We rijden de parkeerplaats op en checken in. De vriendelijke mevrouw legt uit waar onze kamer is en welke voorzieningen ze hebben. We kunnen zwemmen, massages krijgen en eten. Een stukje verderop op het terrein is nog een restaurant en als we niet willen lopen, kunnen we een golfkarretje met bestuurder bestellen. Waarom ook niet. Onze kamer heeft weer twee bedden, de mooiste die we tot nu toe gezien hebben. Ook hebben we weer gratis internet.

Rond 6 uur rijden we naar het dorpje om te eten. Inmiddels is het eiland gehuld in de mist. De zee kunnen we niet meer zien en de temperatuur is 10 graden gezakt. Het lijkt wel winter. We lopen rond in het dorpje en zien in ieder restaurant chique geklede jongeren zitten. Het is vanavond Prom Night. We kiezen een restaurantje uit en ook hier zitten de opgedirkte scholieren te eten. Gerben eet gesauteerde kreeft, Rianne pasta met kip. We eten het rustig op en een uur later staan we weer buiten.

Eenmaal in het hotel kijken we nog naar Ocean’s Eleven. Het begint buiten hard te regenen en dat gaat gepaard met flink wat onweer. We proberen er foto’s van te nemen, maar helaas lukt dat niet. We geven het op en gaan dan slapen in het heerlijke bed.

[ngg_gallery=25]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.