Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 13, zaterdag 16 mei 2009, Toronto, Ontario

Vandaag mogen we uitslapen. De weersverwachting ziet er niet goed uit, dus het museum staat in ieder geval op het programma. Rond 9 uur staan we op en om 10 uur lopen we het hotel uit. We lopen richting het Royal Ontario Museum (ROM). Onderweg gaan we nog ergens ontbijten. Gerben eet French toast met Maple Syrup, Rianne Belgian Waffles met Maple Syrup. Na het ontbijt lopen we verder naar het ROM. Onderweg zien we nog enkele zwarte eekhoorns lopen.

Eenmaal bij het museum moet Gerben z’n rugtas inleveren, we mogen wel foto’s maken. Voor 44 dollar zijn we binnen. Het eerste dinosaurusskelet staat al klaar. We lopen door naar de hal over China. Daarna bekijken we de hal over de eerste bewoners van Canada; Eskimo’s en indianen. Vervolgens gaan we naar de tentoonstelling over biodiversiteit. Er staan ontzettend veel opgezette dieren. Lades vol met insecten, vitrines vol met vogels en een heuse batcave, de vleermuizen zijn helaas nep. Na de nog bestaande dierenafdeling gaan we naar de uitgestorven dieren. Zalen vol met skeletten van dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Er staat netjes bij vermeld welke skeletten echt zijn en welke replica’s. Als laatst lopen we nog door de zalen met de overige werelddelen.

Even na 1 uur lopen we het museum weer uit. Het is maar goed geweest dat we er zo vroeg waren, want de rij staat nu tot de kruising buiten. Op zoek naar lunch. Als we weer richting het hotel lopen, begint het erg hard te regenen. De paraplu helpt weinig. We schuilen af en toe en komen uiteindelijk aan bij Dundas Square. Daar eten we een broodje tonijn en een broodje kip in de Food Court. Na de lunch rusten we uit in het hotel. Het is inmiddels 3 uur. Even zappen en we vallen in slaap.

Half 5 gaan we naar het Eaton Centre. We lopen een paar rondjes en kopen voor onszelf een souvenir, alles is veel te duur, maar we willen toch iets uit Canada hebben. We kiezen eits wat we het geld toch nog waard vinden, maar vergeten weer eens dat alle prijzen hier exclusief belasting zijn. Nou ja, jammer dan. Nu maar weer op zoek naar avondeten. We belanden met een omweg weer bij Dundas Square. We gaan even zitten op het plein en kijken naar de rockband die staat op te treden. We kiezen een restaurant uit. We moeten een kwartiertje wachten, maar krijgen dan een mooi tafeltje. Een enthousiaste ober, Sean, helpt ons. Hij vraagt wat we hebben gedaan en als we het museum noemen vertelt hij dat hij een acteur is en ooit in een tv-serie heeft gespeeld waarin hij in de bek van een T-rex moest liggen. Juist ja. Gerben kiest een steak, Rianne zalm. Als toetje eten we samen een chocoladetaartje.

Na het eten weer naar het hotel, verslag schrijven en dan weer vroeg slapen. Morgen moeten we weer een beetje op tijd op om uitgebreid van de Niagara Falls te kunnen genieten.

[ngg_gallery=32]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.