Dag 16, dinsdag 19 mei 2009, Williamsburg, Virginia

Vandaag hebben we weer een lange reis voor de boeg. Om half 8 staan we op en even na achten zijn we weer op pad. Ook vandaag nemen we een omweg. Het Shenandoah park staat op het programma, net als het huis van Thomas Jefferson.

Voordat we op weg gaan, rijden we eerst nog door het slagveld van Gettysburg. Er leidt een weg doorheen die we met de auto kunnen volgen. Het slagveld is nu vervormd tot een grote opslag voor monumenten. Om de 2 meter staat er een monument voor een van de vele legers uit de burgeroorlog. Ook is er voor iedere deelnemende staat een monument neergezet. Er rijden veel schoolbussen rond op het terrein. Wij gaan er wat sneller doorheen, af en toe lezen we een bord of nemen we een foto. Rond 10 uur zijn we klaar met onze snelle rondrit. Nu op weg richting Williamsburg.

Onderweg ontbijten we bij the Waffle House. Ook moet er getankt worden. De weg leidt ons een stukje door Maryland en West Virginia, daarna rijden we Virginia in. Daar rijden we tussen de bergen door. In het Shenandoah park kun je over de bergrug rijden, wij vinden dat toch iets te lang duren en besluiten door het dal te rijden om zo toch nog iets van de omgeving te zien. Onderweg zien we veel politie rijden, af en toe is er iemand aangehouden. Als we in het dal rijden komt ons een politieauto tegemoet. In de spiegel zien we hem omdraaien. Hij gaat achter ons rijden, met z’n zwaailichten aan. Gerben zit achter het stuur en stopt aan de kant. De agent komt naar ons toe;
How are you doing sir? You know, you should slow down when you see a state trooper, not speed up. Did you know that? Did you see me coming?
– No
You were going 63 when I approached you, when I passed you, you were going 68. You are in 55 zone, did you know that?
– Yes
Your license and registration please.
Gerben pakt z’n verfrommelde roze papiertje en geeft het aan de agent. De agent trekt een beteuterd gezicht en vraagt: Where are you from?
– The Netherlands
Oh… Well, slow down a bit ok?
– OK.
Enjoy the rest of your stay.
Hebben we dat ook weer eens meegemaakt. Gelukkig had deze agent er duidelijk geen zin in om moeilijke Nederlandse namen op te schrijven.

We rijden verder richting het huis van Thomas Jefferson. Eenmaal aangekomen zien we dat het 20 dollar per persoon kost. Toch wat veel om wat koloniale meubels te zien. We kijken wel even in het winkeltje en kopen Thomas Jefferson’s Ten Rules.

Daarna rijden we verder naar Williamsburg. Rond 6 uur komen we aan in ons hotel, Lexington George Washington Inn. We zetten onze spullen neer, bekijken wat foldertjes en besluiten dan even rond te rijden om daarna te gaan eten. We gaan eerst naar het visitor’s centre. Het is al dicht en we zien dat kaartjes voor Williamsburg 35 dollar per persoon kosten. De winkeltjes zijn nog wel open. Een hoop boeken en spulletjes, maar we kopen niets. We rijden verder naar Jamestown. Hier is het al uitgestorven, dus besluiten we te gaan eten in Williamsburg. De koloniale tavern die open is, zit al helemaal vol. Buiten staan al mensen te wachten. We rijden door naar Downtown. Hier vinden we wel een restaurant. 10 minuten wachten en we kunnen kiezen. Gerben eet koude tomatensoep, zalm en ijs. Rianne eet aardappelsoep met mosselen, kip en ijs. Half 10 zijn we klaar en gaan we terug naar het hotel. Hier stippelen we de route voor morgen uit en gaan dan weer lekker slapen.

[ngg_gallery=35]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.