Dag 4, donderdag 7 mei 2009, Woburn, Massachusetts

Vandaag worden we rond half 8 wakker. We beginnen te wennen aan het tijdsverschil. Rianne leest nog even de mail. Van Tioga Tours hebben we bericht gekregen dat we ons geld terugkrijgen van de autoverhuurder, gelukkig. Dan douchen en uitchecken. Gerben heeft deze ochtend nog iets leuks gevonden; het parkeerkaartje uit Provincetown. Het zat in zijn achterzak, dus Rianne had gelijk.

Onze tank is bijna leeg dus we gaan eerst maar eens tanken. Er komt een mannetje naar buiten gelopen en gooit de auto weer vol, dat is makkelijk. Wat zijn we hem verschuldigd? Wel 22 hele dollars! Ongeveer 17 euro, niets dus. Daarna op zoek naar ontbijt. We stoppen bij een dunkin donuts en kopen 3 donuts, een croissant, een jus d’orange en een koffie. Alles bij elkaar iets meer dan 6 dollar.

We vervolgen onze weg richting Boston. Onderweg stoppen we in Plymouth. Hier kwamen in 1620 de eerste pelgrims uit Engeland aan. Er is nog een steen die daaraan herinnert. Verder hebben ze de Mayflower II nagebouwd, het schip waarmee de pilgrim fathers aankwamen. Er staat ook nog een aantal beelden. We nemen wat foto’s en rijden dan weer verder richting Boston.

We krijgen het Amerikaanse rijden aardig onder de knie. De vrachtwagens rijden de maximum snelheid, de personenauto’s rijden allemaal ongeveer 10 miles te hard. Je haalt in waar je kunt en invoegend verkeer heeft voorrang. Files zijn we niet tegengekomen. Het rijdt lekker door. Er is ook niemand die je met een rotgang komt inhalen, bumperkleven doen ze hier ook niet. Ze zijn hier ook op het snuggere idee gekomen om de snelweg breder te maken als je een grote stad nadert. Nadeel hiervan is dat je zo een afslag mist. Dus net als in New Jersey nemen we in Boston een kleine omweg.

We rijden eerst richting Cambridge. Hier is de Harvard University. Het betalen voor het parkeren is hier nogal ouderwets. Bij elke parkeerplek staat een betaalautomaat met een klokje. Je gooit je muntjes erin totdat je de gewenste parkeertijd hebt. Als je eerder weggaat, blijft het klokje gewoon aftellen. Wij vinden een automaat waar nog 3 kwartier op staat, gratis parkeren dus! Het is een groot gebied met allerlei oude gebouwen waar les wordt gegeven. We mogen de gebouwen niet in. We nemen wat foto’s, eten de rest van ons ontbijt op en kijken in wat winkeltjes.

Daarna rijden we verder naar Lexington. In 1775 werden hier de eerste schoten gelost van de onafhankelijkheidsoorlog. Er staan vele koloniale huizen en hier en daar een monument. Er loopt ook iemand rond verkleed als soldaat uit die tijd. We nemen wederom wat foto’s en rijden dan verder richting het hotel in Woburn, The Red Roof Inn.

Het hotel ligt in een winkelgebied met een mall en diverse vreetschuren. Als we inchecken vraagt de medewerker om onze paspoorten, hij kijkt erin en vervolgens vraagt hij; this is Germany? Juist… We installeren ons in onze kamer en gaan dan een kijkje nemen in de mall. Het is niet veel anders dan de winkelcentra in Nederland. Wel zien we een enorme schoenenwinkel. We kopen nog een broodje en gaan dan naar de auto. Inmiddels is de zon gaan schijnen en het is meteen 10 graden warmer. Heerlijk!

Met de auto rijden we richting Salem. Een dorpje dat berucht is om zijn heksenvervolgingen. Er zijn vele musea gewijd aan de heksen. Ook is er nog een oude begraafplaats met graven uit de 18e en 19e eeuw. We volgen de toeristische route door het dorpje en lopen dan naar de haven om wat te eten. Gerben eet een gegrilde zalm, Rianne een gevulde kabeljauw.

Na het eten lopen we terug naar de auto. We gaan weer naar het hotel en vallen om half 10 in slaap.

[ngg_gallery=23]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.