Dag 15, maandag 18 mei 2009, Gettysburg, Pennsylvania

Half 8 worden we met moeite wakker. Toch maar opstaan, want we hebben een lange reis voor de boeg! Uitchecken en even na achten zijn we op weg. Onderweg kopen we weer ontbijt. We rijden New York uit en Pennsylvania in. De wegen zijn hier redelijk nieuw, glad, geen gaten en hobbels. TomTom denkt ook dat we steeds door het bos rijden.

Het uitzicht is weer eens wat anders dan we gewend zijn. Dit keer worden we door de uitlopers van de Appalachen geleid. We rijden tussen de heuvels door. Af en toe hebben we uitzicht op de rivier. Ze zijn hier hard aan het werken aan de weg, want we komen langs verschillende road works. We moeten de weg delen met de tegenliggers. Ondanks de smalle wegen mogen we hier toch 55 mph (ongeveer 90 km p/u).

We kunnen goed doorrijden en besluiten een omweg via Lancaster te nemen. In deze omgeving wonen the Pennsylvania Dutch. Dit heeft niets met Nederland te maken, want het woord Dutch komt in dit geval van Deutsch. Er woont hier een volk, the Amish, dat afstamt van Duitsers. Ze leven erg primitief zonder elektriciteit of andere gemakken. Hun taal is een kruising tussen Engels en Duits. Als we aankomen in het dorp is het een en al toerisme. Alles is opgezet. Er lopen en werken wel mensen in hun primitieve kleding, dus we nemen wat foto’s en rijden dan weer verder richting Gettysburg.

Rond half 6 komen we aan in het hotel, the Courtyard Marriot. Dat was een erg lange reis. Even internetten, de kasten inspecteren, de tv-kanalen nagaan en dan naar het dorp om te eten. We rijden eerst naar het visitor’s centre. Helaas is het dicht. Dan rijden we naar the Dobbin House. Het is het eerste huis van Gettysburg, nu is er een restaurant gevestigd. De dinging room is vol, dus wij gaan naar de Tavern. Het personeel is verkleed als mensen uit de tijd van de burgeroorlog. Er branden kaarsjes en het is er gezellig druk. Er is voor ons gelukkig nog een tafeltje vrij. Gerben kiest voor kipfilet, Rianne voor filet mignon. We eten het lekker op en gaan dan terug naar het hotel om te bekijken hoe we dag morgen indelen.

[ngg_gallery=34]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.