Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 7, zondag 10 mei 2009, Bar Harbor, Maine

Vandaag worden we weer rond 7 uur wakker. Even zappen, het verslag schrijven en rond 8 uur staan we weer buiten. De zon schijnt, maar in de verte zien we de donkere wolken al op ons af komen.

We gaan naar het dorp om folders te halen en te ontbijten. De meeste boottochten beginnen eind mei, een enkele morgen al. Helaas zijn wij er vandaag. We zullen zelf iets moeten bedenken om te doen. Eerst maar ontbijt zoeken. We rijden een aantal rondjes tot we een restaurantje zien dat aardig vol zit. Het is Moederdag, dus veel mensen zijn op pad om buiten de deur te ontbijten of te brunchen. Na een paar minuten wachten komt er tafeltje vrij. We gaan zitten en bekijken de kaart. Veel verschillende eieren, pannenkoeken, muffins en ga zo maar door. Gerben kiest een combinatie van omelet met groenten, gebakken aardappels en toast. Rianne neemt blueberry pancakes met maple sirup. Het smaakt ons goed.

Na het ontbijt besluiten we de autoroute door het Acadia National Park te nemen. Een stuk van ongeveer 30 mijl dat onder andere naar de top van de Cadillac Mountain leidt. Onderweg stoppen we een aantal keer op mooie uitzichtpunten. Het landschap lijkt een beetje op Scandinavië. Soms heeft het ook wat weg van de Alpen, maar dan aan de kust. Eenmaal op de berg hebben we een uitzicht tot aan de Atlantische Oceaan. We zien de vele eilandjes en heuvels. Er staat wel een harde, koude wind, dus we blijven niet al te lang buiten staan. We rijden weer naar beneden en besluiten de rest van de middag uit te rusten in het hotel.

Na een aantal afleveringen van The Big Bang Theory zoeken we op internet op wat er nog te eten is in het dorp. We vinden een aantal restaurantjes en rijden rond 6 uur richting het dorp. We gaan naar binnen en bekijken de kaart. Gerben kiest voor een steak, Rianne een burger met salade. We schransen het naar binnen. Rond 7 uur staan we weer buiten.

Met een omweg gaan we weer naar het hotel. We rijden nog een klein stukje door het park en komen verschillende herten tegen. Het schemert al flink, dus een goede foto maken is nog niet zo makkelijk. We doen ons best en vervolgen dan onze weg naar het hotel. Morgen staat er weer een reis van ruim 400km op het programma, en dat zonder snelwegen… Vroeg slapen, zodat we misschien nog iets van de zonsopgang zien en op tijd kunnen vertrekken.

[ngg_gallery=26]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.