Dag 12, vrijdag 15 mei 2009, Toronto, Ontario

Vandaag staan we weer eens vroeg op, want we moeten een heel eind rijden. Half 8 gaan we richting het ontbijt, even na achten verlaten we het hotel. Op weg naar Toronto.

De weg is weer lang en redelijk saai. Bomen blokkeren het uitzicht op Lake Ontario. Het is wel redelijk druk met veel vrachtverkeer op de tweebaansweg. Als we Toronto naderen, komen we zelfs in de file. We zien de torens verschijnen en proberen de weg naar het hotel te vinden. Met behulp van TomTom rijden we naar het hotel, Bond Place. We parkeren de auto in de garage en checken in. Dit keer weer twee bedden, maar dan twee eenpersoonsbedden, gezellig.

We zetten onze spullen neer en gaan naar buiten. Vandaag is er nog een beetje blauwe lucht te zien, dus gaan we naar de CN Tower, morgen wordt er namelijk erg veel regen verwacht. We gaan te voet naar de toren. Toronto doet denken aan New York City, maar het lijkt drukker doordat de stoep een stuk minder breed is. Onderweg eten we nog een hot dog en gaan dan naar de toren. Voor 70 dollar hebben overal toegang tot. Met een lift gaan we omhoog en kijken naar het uitzicht. Helaas weten we niet precies waar we naar kijken, er staan ook geen bordjes zoals in de Fernseh Turm in Berlijn. Een verdieping lager is een glazen vloer. Gerben gaat erop staan, Rianne krijgt last van hoogtevrees en blijft op de ondoorzichtige vloer. Daarna gaan we nog een stuk omhoog naar 447 meter. Het uitzicht is niet veel anders dan 22 verdiepingen lager, hoog is nu eenmaal hoog, maar je kan wel een stukje verder kijken. Het honkbalstadion ziet er nu wel erg klein uit. We lopen een paar keer rond en gaan dan weer naar beneden. We kijken rond in de souvenirwinkel, maar zien niets leuks, althans niets leuks dat betaalbaar is.

Inmiddels is het half 5 en gaan we weer naar buiten. Daar kopen we nog een crêpe met nutella en lopen dan weer richting hotel om onderweg nog ergens te eten. Het valt niet mee om een betaalbare plek te vinden waar nog plek is.

Onze voeten doen nu wel erg zeer en besluiten bij een echte diner aan Dundas Square te eten. Op ieder tafeltje staat een kleine jukebox met liedjes uit de jaren 60 en 70. Gerben kiest een hamburger, Rianne een chicken salad. Tijdens het eten klinkt op een gegeven moment Respect van Diana Ross uit de jukebox. De serveersters gaan op een rij staan en beginnen met z’n vieren te dansen. Ze krijgen een groot applaus. Na het eten nemen we samen nog een cheesecake. De smaak is even wennen, maar uiteindelijk best lekker. Daarna gaan we terug naar het hotel, kijken nog tv en gaan dan lekker slapen, apart…

[ngg_gallery=31]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.