Dag 8, maandag 11 mei 2009, Québec, Québec

’s Nachts valt Gerben uit bed. De vloer heeft erg zacht tapijt, dus het is niet erg. Rond 5 uur gaat de wekker om naar de zonsopgang te kijken. Helaas is het erg bewolkt, dus is er niets te zien. Dan maar weer verder slapen. Rond kwart voor 8 staan we op. Douchen, inpakken, uitchecken en half 9 zitten we weer op de weg.

In Maine ontbreekt het een beetje aan snelwegen, dus we kunnen niet overal even goed doorrijden. Om de 50 meter worden we geattendeerd op overstekende elanden. Wij zien er geen één, levend noch dood. Onderweg ontbijten we en rijden daarna verder richting Canada.

Veel bomen en water. De weg gaat berg op en af, dus de tank gaat iets sneller leeg dan normaal. Daarbij komt dat de automaat niet veel van bergen snapt. De cruise control slaat af en toe op hol. Ook worden we opgehouden door wegwerkzaamheden. De weg is een aantal keer opgebroken waardoor er nog maar één rijstrook is. In alle gevallen staan er twee mannetjes met stopborden die aangeven welke kant mag rijden. In Nederland hebben we daar stoplichten voor. In Amerika wordt alles gedaan voor de werkverschaffing.

In het laatste dorpje voor de grens tanken we nog even, dit keer voor 24 dollar. Daarna verder naar de grens. De douanebeambte vraagt waar we wonen, wil onze paspoorten zien en vraagt wat voor werk we doen. Ook wil hij weten waar we naartoe gaan in Canada, wanneer we Canada weer verlaten en wanneer we weer naar huis gaan. Wat een nieuwsgierig klaphoofd.

In Canada zijn de wegen beter dan in de VS. We worden niet meer gewaarschuwd voor elanden, maar voor rendieren. We hebben ook nog Canadese dollars nodig. In de VS heb je om de 50 meter en in de kleinste gehuchten een pinautomaat. In Canada is er geen een te vinden.

We wisselen maar weer eens van plek en rijden verder naar het hotel, het Clarion Hotel. Het hotel ligt aan een verkeersknooppunt, maar het lukt ons toch er vrijwel in een keer naartoe te rijden. Het is een chique hotel, ontbijt is inbegrepen, een kingsize bed, flatscreen tv en een mooie badkamer.

Na onze spullen te hebben neergezet rijden we richting het stadscentrum. Québec is een grote stad, maar het stadscentrum is erg klein. De Franse invloed is duidelijk te zien. Veel Franse stijlen en een heus kasteel. Alleen is alles nog vrij nieuw in vergelijking met Europa. Alles is ook erg schoon. We lopen rond, nemen foto’s, komen een kerstwinkel tegen en zoeken een plekje om te eten. Gerben eet eendenborst en Rianne zalm. Het smaakt prima. Doordat de Canadese dollar een gunstige koers heeft, is alles nog betaalbaar ook.

Na het eten lopen we nog even rond en rijden dan terug naar het hotel. Daar maar eens bedenken wat we morgen gaan doen en lekker slapen in het grote bed!

[ngg_gallery=27]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.