Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 19, vrijdag 22 mei/zaterdag 23 mei 2009, Newark Airport, New Jersey/Nederland

Vandaag moeten we rond half 2 op het vliegveld van Newark, New Jersey, zijn. Rianne wordt om 6 uur al wakker van de pijn aan haar armen. Het is niet helemaal duidelijk of dit spierpijn is of pijn van de verbranding door de zon. In ieder geval kan ze niet meer slapen. Dan maar even tv kijken en om 8 uur staan we op. Douchen, inpakken, handbagage klaarmaken. Gisteravond hebben we alvast via de site van Northwestern Airlines ingecheckt. We zaten 8 rijen van elkaar verwijderd, maar konden er nu voor zorgen dat we in ieder geval achter elkaar zitten.

We checken uit en gaan op weg. Washington uit. Wel komen we al gauw in een file, blijkbaar is er een botsing geweest. Het vertraagt ons met 20 minuutjes, maar dat hadden we allemaal ingecalculeerd. Onderweg stoppen we bij The Waffle House voor ontbijt. Nog een laatste waffle met warm syrup… Na het ontbijt pinnen we toch nog even wat geld bij voor de tol en lunch.

We rijden voorbij Baltimore, door Delaware naar New Jersey. De tolprijzen vallen mee en we kunnen goed doorrijden. Op een gegeven moment moeten we wel in de remmen omdat er twee agenten even de snelweg willen oversteken. Waarom ook niet…

Tegen kwart over 1 komen we aan bij de autoverhuurder. Een meneer helpt ons en vraagt waar we vandaan komen. Vervolgens vraagt hij of we in Nederland Duits spreken… Alles is ok met de auto en we mogen naar de terminal. Een andere medewerker van de autoverhuurder vraagt waar we naartoe gaan. To The Netherlands.
– What?
Amsterdam
– Ooh! I always wanted to go to Amsterdam.I definately want to go there.
Wat zou hij daar nu zo leuk vinden…?

Met de airtrain gaan we naar terminal B. Daar kunnen we zelf inchecken, een meneer plakt de stickers om onze koffers. We kijken of we toch nog naast elkaar kunnen zitten, maar het vliegtuig zit helemaal vol. Dan maar in de rij voor de security check. Laptop uit de tas, riemen af, jas uit, vloeistoffen uit de tas en je schoenen uit. De rij gaat redelijk en snel en we worden alweer goedgekeurd. In het enige restaurant in de terminal eten we nog een laatste echte Amerikaanse burger en gaan daarna bij de gate zitten.

We doden de tijd door nog wat te bladeren in de wegenatlas. Om kwart voor 4 mogen we eindelijk aan boord. Dat gaat een stuk sneller dan op Schiphol. We gaan op onze plekken zitten en hopen dat onze buren straks willen ruilen. Onze buren blijken ook bij elkaar te horen, dus die ruil is zo gemaakt. We verlaten de gate, gaan de bocht om en staan op de opstijgbaan. We vertrekken ongeveer 10 minuten later dan gepland. Vanuit de lucht zien we Manhattan nog liggen, we kunnen nu goed zien hoe enorm Central Park is, laat staan heel Manhattan.

Tijdens de vlucht kijken we allebei nog wat films, van slapen komt niet veel terecht. We krijgen als avondeten kip met rijst, salade en een broodje. Het toetje bestaat uit Oreo koekjes. We vliegen nu een stuk sneller dan op de heenweg en de verwachte aankomsttijd is rond 5 uur in plaats van 6 uur. Rond 4 uur zien we inderdaad wat lichtjes van steden in Engeland. Kwart over 5 landen we op de polderbaan. Half 6 zijn we bij de gate en na de paspoortcontrole en het ophalen van onze koffers, lopen we om 6 uur naar buiten.

De vader van Rianne staat ons op te wachten. We rijden naar Diemen en daar staat het Raeven-ontbijt te wachten. Croissantjes, beschuitjes en brood. Geen blueberry pancakes meer voor ons… We vertellen over onze indrukken en laten onze verzameling folders zien. 9 uur vertrekken we weer naar Alphen. Boodschappen doen, wassen, koken en hopen dat de volgende vakantie niet al te lang op zich laat wachten…

[ngg_gallery=38]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.