Dag 14, zondag 17 mei 2009, Niagara Falls, New York

Half 8 is het tijd om op te staan. Spullen inpakken, uitchecken en de auto ophalen uit de parkeergarage. We rijden Toronto uit op weg naar Niagara Falls. Het zonnetje schijnt, maar de wind is best fris. Het is maar 1,5 uur rijden naar Niagara Falls, maar wij nemen een omweg waardoor we er een uur langer over doen. Onderweg kopen we ontbijt en rijden dan verder.

We rijden naar Niagara on the Lake. Daar hebben we een prachtig uitzicht over Lake Ontario. Het is nu helder genoeg om Toronto te zien liggen. We eten de rest van ons ontbijt op en rijden dan verder naar Niagara Falls.

Het water komt uit Lake Erie, valt naar beneden bij Niagara Falls en gaat dan verder naar Lake Ontario. Aan de Canadese kant hebben we uitzicht op de watervallen. Als we daar aankomen zien we een soort Zandvoort in het kwadraat en dan 10 keer zo erg. Casino’s, hotels, bioscopen, een waterpark, een reuzenrad, uitkijktorens en alle mogelijke attracties die je maar kunt bedenken. We parkeren de auto voor 20 dollar(!) Gelukkig is er een gunstige koers… We lopen richting de boulevard en verbazen ons over de enorme watervallen. De druppels vallen op onze hoofden. Met de felle zon zijn de watervallen erg wit en zonder zonnebril kun je er bijna niet naar kijken. We lopen naar het visitors centre en bedenken aan welke attractie we ons Canadese geld gaan opmaken. We besluiten een kijkje te nemen achter The Horseshoe Falls. We betalen 13,13 per persoon en gaan naar binnen. We krijgen een regenponcho en stappen een lift in. Deze neemt ons mee naar beneden. We lopen de gang in waar de mens in 1818 al aan is begonnen te bouwen. Er is een bordes vlak naast de waterval, er waait een koude wind en het lijkt er net zo erg te regenen als gisteren in Toronto. Naast het bordes zijn er nog 2 plekken waar je achter de waterval staat. Het enige wat je ziet is een wit vlak, maar je hoort een enorm kabaal.

Na deze “Journey behind the Falls” lopen we de heuvel op naar het Imax theatre. Hier geven we onze laatste Canadese dollars uit aan een film over de legendes van de watervallen. Het begint bij het Indiaanse meisje “maid of the mist” en vertelt dan over mensen die de Niagara Falls hebben getrotseerd. Als we de filmzaal uit komen zien we nog een aantal voertuigen waarmee mensen de waterval zijn afgegaan.

Inmiddels is het 3 uur en lopen we terug naar de auto. Tijd om de grens over te gaan. Via de Rainbow Bridge rijden we naar de Amerikaanse douane. We staan even in de rij, maar zijn dan toch aan de beurt. De douanebeambte is weer een nieuwsgierig mannetje. Waar komen we vandaan, wanneer zijn we aangekomen, waar gaan we naartoe, wanneer gaan we weer weg, wat zijn wij van elkaar, hebben we drank of tabak, hebben we voedsel of fruit en hebben we het leuk gehad? Een hoop vragen, maar we worden goedgekeurd.

Het hotel is vlak om de hoek van de douane dus we kunnen zo het parkeerterrein op rijden. We checken in en zetten onze spullen neer. Het is half 5 en we besluiten nog het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant te gaan bekijken. Het is ongeveer een half uur lopen naar het verste uitkijkpunt bij de Horseshoe Falls. Vanaf deze kant kunnen we naar beneden kijken. We lopen van uitkijkpunt naar uitkijkpunt en komen ook een aantal diertjes tegen; de meeuwen hebben op de waterval een dorpje voor zichzelf gebouwd en bij Goat Island zien we twee kleine slangen tussen de muren zitten, uiteraard zien we ook weer een eekhoorn.

Onderweg kopen we nog een hot dog, want we hebben de hele middag al niets gegeten. Na uitgebreid naar alle uitzichten te hebben gekeken gaan we naar het restaurant dat bij het hotel zit. Gerben eet tilapia, Rianne steak. Na het eten gaan we naar onze kamer, bereiden de enorm lange rit voor morgen voor en gaan dan lekker slapen.

[ngg_gallery=33]

Door admin

4 gedachten over “Gerben en Rianne in USA en Canada”
 1. Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.