Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 9, dinsdag 12 mei 2009, Québec, Québec

Vandaag slapen we een beetje uit. 8 uur staan we op en gaan richting het ontbijt. Zo te zien zijn we de laatste. We eten roerei en chocoladebroodjes. Na het ontbijt pakken we onze spullen en gaan richting de stad.

We hebben nog niets alles van het hoge gedeelte van Québec gezien, dus doen we dat nu. We zijn de parkeergarage nog niet uit of Rianne valt half van de trap. Het resultaat is een blauwe scheen. We lopen verder door het stadje en tegen 11 uur hebben we het wel weer gezien. We besluiten naar de waterval in het park van Montmerency te gaan. Het is een indrukwekkende waterval. Helaas is alles er omheen nog gesloten, dus we hebben nog niets te eten. We lopen een rondje en gaan daarna richting de basiliek van St. Anne-de-Beaupré. Ook hier kijken we even in het dorpje of er iets te eten is, maar alleen de MacDonald’s blijft over. Ach, dat gaat er ook wel in.

We vragen ons af hoe het komt dat we zoveel kunnen zien in iets meer dan een ochtend, vroeger met onze ouders duurde het een eeuwigheid voor we iets hadden bekeken. Waarschijnlijk hadden zij een dag uitgetrokken voor de waterval en hadden ze 3km verderop geparkeerd waardoor je eerst nog een uur moest wandelen. Daarnaast werd er natuurlijk om het uur koffie gedronken.

Inmiddels is het half 3 en besluiten we weer naar het hotel te gaan. Een half uur later komen we aan. We kijken nog wat series en bekijken dan waar we gaan eten. Het wordt de Grand Allée. Rond half 7 rijden we ernaartoe en kiezen een restaurant uit. Gerben eet fajitas, Rianne steak. We hebben geen gepast geld voor de rekening, dus moeten we wachten op wisselgeld. Het is hier gebruikelijk dat ze iets meer wisselgeld geven dan zou moeten. Door de fooi wordt dit natuurlijk weer verrekend.

Rond 9 uur zijn we weer in het hotel. Op dat moment komt er ook een schoolklas aan die op de lift staat te wachten. Wij moeten naar de 7e verdieping en gaan dat natuurlijk niet lopen. We gaan gauw naar de eerste verdieping om de lift op te vangen, dat lukt. Voor we uit de lift stappen drukken we nog even alle knopjes in en gaan dan naar onze kamer. Vroeg slapen, want morgen willen gebruiken om Montréal te bekijken.

[ngg_gallery=28]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.