Woensdag 15 augustus 2012
Canyon de Chelly – Monument Valley

Geen ontbijt waarvoor we op tijd moeten zijn, dus we mogen uitslapen. Rond half 9 staan we op en checken we uit. We stoppen bij een supermarkt om ontbijt te halen en dan rijdt Rianne rond half 10 richting het vierstatenpunt.

Na ongeveer 2 uur rijden over een verlaten weg komen we aan op de grens van Arizona, Colorado, New Mexico en Utah. Dit is het enige punt in de Verenigde Staten waar vier staten bij elkaar komen. 3 dollar per persoon, alstublieft. Op de grens licht een bronzen schijf en om het punt heen zijn allerlei Navajokraampjes waar je souvenirs kunt kopen. We nemen wat foto’s en dan rijdt Gerben weer verder richting Kayenta.

Eenmaal in Kayenta lunchen we en dan vragen we bij het hotel of we al kunnen inchecken. Helaas, dat kan pas over anderhalf uur. We doden de tijd met een bezoekje aan een Navajomuseum en door even het nieuws op internet te lezen. Het is inmiddels middag, dus het begint weer te waaien, regenen en onweren. Om 15:00 uur mogen we eindelijk inchecken. We rusten nog een uurtje uit, zien dat het Nederlands elftal hopeloos heeft gefaald met 2-4 tegen België en gaan dan richting Monument Valley.

Onderweg valt Rianne in slaap en mist daardoor het uitzicht, gelukkig moeten we dit stuk morgen weer rijden. Omdat Gerben een paar keer hard moet remmen, wordt Rianne wakker. Net voor we op plaats van bestemming zijn, dus dat komt mooi uit. Voor 5 dollar per persoon mogen we naar binnen (in Navajogebied geldt de annual pass voor Nationale Parken niet). We lopen even rond in het visitor center en stappen dan in de auto om de route door het park af te leggen. Het is een onverharde weg, dus we schudden en hobbelen het pad af. Onderweg zijn 11 uitkijkpunten waar we foto’s nemen. Door de primitieve weg doen we ongeveer 2 uur over de 13 mijl, harder gaat nu eenmaal niet. Als we rond half 7 weer terug zijn, is de auto meer rood dan zilver. We eten bij het visitor center en nemen nog wat foto’s tijdens de zonsondergang. Daarna gaan we terug naar het hotel.

Morgen vertrekken we richting Arches National Park, daar blijven we twee nachten, dus kunnen we rustig aan doen.

Avondeten:
Monument Valley
Gerben: hamburger
Rianne: taco salade


[ngg_gallery=82;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.