Donderdag 23 augustus 2012
Yellowstone National Park – Salt Lake City

Om 8 uur gaat de wekker, maar we werden al eerder gewekt door ons luidruchtige buurjongetje. Alles inpakken, de sleutel in de key box en op naar de westelijke uitgang van het park. Onderweg komen we nog in twee grote opstoppingen terecht. Aan het aantal auto’s te zien moeten er minstens beren langs de weg staan, maar het zijn een arend en een elk. We rijden dus maar gauw verder.

Wyoming uit, een klein stukje Montana, een stuk Idaho en dan zijn we weer in Utah. Onderweg stoppen we nog om te ontbijten en tegen 15:00 uur zijn we bij het hotel in Salt Lake City. We zijn weer in de bewoonde wereld; internet en tv. We lezen even het gemiste nieuws en gaan dan richting Temple Square.

We parkeren de auto en lopen dan richting het plein met de Mormoongebouwen. De stad is netjes geordend in blokken en overal zie je netjes verzorgde bomen, planten en bloemen. Zelfs beekjes en watervalletjes zijn aangelegd. We gaan het visitor center in in de hoop wat foldertjes te vinden. We worden verwelkomt door een alleraardigst mormoonse vrouw. Er zijn twee visitor centers, we zijn nu het visitor center dat om de tempel draait, het andere center gaat meer over Jezus. We voelen ons lichtelijk ongemakkelijk in deze ruimte. Er wordt uitgelegd hoe een van de stichters van God te horen kreeg hoe de tempel eruit moest komen te zien. Er staat een maquette van de tempel. Het ziet eruit als een over-de-top paleis, een beetje dezelfde grootheidswaan als Lodewijk XIV en Versailles. We gaan maar weer naar buiten.

Bij de tempel zien we drie bruidsparen. De bruidjes hebben vrij hoogsluitende jurken aan met bedekte schouders. Ze zien er ook uit alsof ze net 18 zijn. We nemen wat foto’s en lopen weer verder. Er staat op het plein ook een enorm gebouw voor de kerkdocumentatie. Het is inmiddels half 5 en de gebouwen beginnen leeg te lopen. Mannen in pak met koffertjes, rugtassen en zonnebrillen. Het lijkt bijna een dekmantel van de CIA. Onderweg worden we nog aangesproken door een oude man. Hij is blij dat we vanuit Nederland hier naartoe gekomen zijn. We lopen maar weer gauw door.

Verder is hier niet veel te doen, dus we gaan maar eten, douchen en dan vroeg slapen, want we mogen alweer om 6 uur opstaan.

Avondeten:
Denny’s
Gerben: cheeseburger
Rianne: Kip-avocado sandwich


[ngg_gallery=90;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Smiddags:
[ngg_gallery=90]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.