Zondag 19 augustus 2012
Vernal – Jackson Hole

Vandaag bestaat de dag grotendeels uit autorijden. Eerst ontbijten in het hotel en dan begint Gerben met rijden. We verruilen de woestijn voor de bergen. Onderweg komen we verschillende borden tegen met informatie over het gebied in de prehistorie, bijvoorbeeld welke fossielen er zijn gevonden.

De omgeving wordt steeds groener en zo komen we terecht in Flaming Gorge National Recreation Area. Een bos met… water! Dat hebben we sinds de Grote Oceaan maar weinig gezien, alle rivieren stonden tot nu toe droog. Nu we wat noordelijker en hoger zijn, zien we eindelijk weer meertjes, beekjes en riviertjes. Natuurlijk wordt de rivier weer onderbroken door een dam, dus nemen we wat foto’s.

Als we het bos uit rijden, gaan we de berg op. Rechts van ons zien we de Rocky Mountains. Hoe hoger we komen, hoe minder bomen. Dus wederom een kale vlakte, zoals we ze deze vakantie al zoveel hebben gezien. Het enige verschil is, is dat het hier 20 graden Celsius koeler is. Gerben slingert de berg op en over en zo rijden we Wyoming in. Na twee uur onderweg te zijn, is het Rianne’s beurt om te rijden. Rechte, saaie wegen met weinig te zien. Of nou ja, de omgeving maakt gewoon niet zoveel indruk meer na twee weken. De hertjes en eekhoorntjes kennen we nu wel.

Na nog eens twee uur rijden, stoppen we in Pinedale om te tanken en te lunchen. Daarna rijdt Gerben weer verder. De omgeving wordt weer groener. We rijden door het Bridger National Forest. Af en toe steken we een riviertje over, dus we houden onze ogen open voor dieren. Soms denken we een beer te zien, maar dan is het gewoon een visser in kaplaarzen of een dikke toerist.

We rijden verder richting Jackson Hole. Even voor 15:00 uur komen we aan bij ons hotel. We brengen onze spullen naar binnen en rijden dan naar het visitor center van Grand Teton. Het eerste center in het dorpje is nogal rommelig, dus rijden we door naar het center in het park zelf. We vragen een mapje en een krantje en bekijken welke rangerprogramma’s er zijn. We hebben twee hele dagen in Yellowstone, dus we kunnen morgen rustig de tijd nemen voor Grand Teton. Het is nu erg bewolkt en bijna etenstijd, dus rijden we weer terug naar Jackson Hole.

We lopen rond in het dorpje. Het eten is hier niet goedkoop en veel restaurants zitten vol. Na een tijdje zoeken, belanden we in een bistro. We moeten wel aan de bar zitten, maar dat is niet erg, want zo kunnen we goed zien hoe de kok aan het werk is.

Nu hopen dat het vannacht regent, zodat het Monument Valley-zand eens van de auto verdwijnt. En… wat nu valt, valt morgen niet.

Avondeten:
Trio Bistro
Gerben: Risotto
Rianne: Krab Pasta
Allebei: Citroenijs Meringue gebakje


[ngg_gallery=86;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.