Dinsdag 7 augustus 2012
Las Vegas

Vandaag mogen we uitslapen. Althans, voor zover dat lukt. Rianne is om 7:15 uur alweer klaarwakker… Gerben slaapt nog lekker door.

Tegen 9 uur zijn we gedoucht en aangekleed en vertrekken we richting de Hoover Dam. We nemen een omweg en rijden eerst The Strip helemaal af. Onderweg zien we allerlei wedding chapels (nee, we wachten netjes tot november). Na iets meer dan een half uur komen we aan bij de Hoover Dam. Eerst wordt er even gekeken wie we zijn en dan mogen we doorrijden (lekkere controle…). We parkeren in een parkeergarage en lopen dan naar het Visitor Centre. We kopen twee kaartjes voor de Power Plant Tour en wachten dan tot de tour begint.

Als eerst krijgen we een film te zien. Er wordt kort wat verteld over het ontstaan van de Hoover Dam, maar al gauw verandert dit in de reinste propaganda. Bloeiende tuinen, blije baby’s en lachende gezinnen, allemaal dankzij de Hoover Dam, natuurlijk… Na de film gaan we 180 meter de grond in om de Power Plant te bekijken. Je voelt de 365.000 liter water per seconde door de pijpen stromen. Er wordt verteld hoe het water wordt beheerst en hoe de stroom wordt opgewekt. Las Vegas maakt geen gebruik van de stroom die hier opgewekt wordt. De gids vertelt ook nog dat de lampen in Las Vegas en het opwekken van energie voor die lampen ervoor zorgen dat het hier 10 graden Fahrenheit warmer is dan dat het zonder die lampen en energie zou zijn. Later lopen we door naar de turbines. De turbines worden door het water rondgedraaid waardoor er elektriciteit wordt opgewekt. Na de rondleiding lopen we nog door een tentoonstelling en bekijken de dam nog eens vanaf een uitkijkpunt. Daarna gaan we gauw de hitte uit en de auto in.

Terug in Las Vegas lunchen we en rusten dan nog even uit. Tegen half 4 besluiten we naar het zwembad te gaan. In de schaduw is het goed uit te houden. Het water is lekker verfrissend en zo hebben we een fijne rustmiddag. Rond 18:00 uur kijken we nog wat tv om daarna te gaan eten. Na het eten lopen we nog naar het Excalibur hotel en hotel New York New York. Weer terug in ons eigen hotel schrijven we weer een verslagje en gaan dan fijn slapen, morgen via Zion National Park naar Bryce Canyon.

Avondeten:
Beach Café
Gerben: Zalm
Rianne: Beef/Broccoli met rijst


[ngg_gallery=74;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Savonds:
[ngg_gallery=74]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.