Maandag 13 augustus 2012
Grand Canyon – Holbrook

Vandaag staan we om 8 uur op. Tas inpakken, ontbijten en uitchecken. Het uitchecken duurt nog even omdat de mevrouw achter de toonbank per se de voucher wil hebben waarmee we ingecheckt hebben. Haar nieuwe collega die ons heeft ingecheckt weet het allemaal nog niet zo goed. (Lekker collegiaal)

Na het uitchecken rijden we richting het volgende hotel in Holbrook. We rijden door de San Francisco Peaks en zien de hoogste berg van Arizona: Humphrey’s Peak. Holbrook is maar anderhalf uur rijden, dus we hebben tijd om onderweg nog een en ander te bekijken. De eerste stop: de Walnut Canyon. In de Walnut Canyon leefde ongeveer 1000 jaar geleden een Indianenvolk. Ze hadden huisjes in de bergwanden gemaakt, waar nu nog enkele resten van te zien zijn. Ook zijn er nog ruïnes van zelfgebouwde huisjes. Toch raar om te zien dat ze hier 1000 jaar geleden zo leefden en dat er destijds in Europa al grote kathedralen gebouwd werden.

Na deze korte stop rijden we verder naar de Meteor Crater. Het is de best bewaarde krater van de wereld (volgens het filmpje dan). Ook is het de eerste krater die werd geïdentificeerd als meteorietenkrater. Daarvoor werd aangenomen dat kraters werden gevormd door vulkanen. Het is een erg groot gat. Er passen 20 voetbalvelden in en er zou plek zijn voor 2 miljoen toeschouwers. De krater wordt nu nog gebruikt voor onderzoek en NASA gebruikt de krater ook als testgebied. We kijken rond in het museum, nemen buiten wat foto’s en gaan dan weer verder.

We rijden door naar Holbrook. Onderweg begint het weer flink te regenen en te onweren. We checken in bij het hotel. Daarna lunchen we en rijden we door naar het Petrified Forest en de Painted Desert. Het is inmiddels weer droog, maar het waait hier wel stevig. Daardoor is het buiten wel wat beter uit te houden. Dit park bestaat uit een heuvelachtig gebied met allerlei kleuren. Ook is er een deel met versteende bomen. Er wordt overal gewaarschuwd dat je niets mag meenemen en dat je overtreders vooral moet aangeven. Als we door het park zijn gereden, wordt er gewaarschuwd dat je auto bij de uitgang geïnspecteerd wordt. De ranger is echter bezig met een telefoongesprek, dus we mogen zo doorrijden. Hadden we nu maar zo’n boom in de kofferbak gestopt! Als we weer in de buurt van Holbrook komen, zien we een grote winkel waar je versteende bomen kunt kopen… huh?

’s Avonds gaan we weer op zoek naar eten. Holbrook ziet er nogal… arremoedig uit. Slecht onderhouden huizen en veel trailers. We zijn hier echt in de middle of nowhere. Na het eten gaan we weer naar het hotel. Vroeg slapen, want morgen hebben we genoeg tijd nodig om Canyon de Chelly te bekijken.

Avondeten:
Denny’s
Gerben: Fried Steak en Brownie
Rianne: Fish & Chips


[ngg_gallery=80;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.