Zondag 5 augustus 2012
Los Angeles

Vandaag staat een dagje Universal Studios op het programma. Om 8:30 gaan we met de shuttle bus van het hotel mee die ons naar de ingang van de Studios brengt. Aldaar willen we gauw een kaartje kopen, maar eerst moeten de tassen nog gecontroleerd worden. Daarna gaan we gauw naar een kassa en kopen twee dagkaarten, de schade:160 dollar. Als dat het maar waard is!

Om te beginnen gaan we eerst ontbijten. Daarna lopen we snel naar de Studio Tour. We kunnen meteen doorlopen, in het wagentje gaan zitten en de tour begint. Tijdens deze tour krijgen we van alles te zien. Een straat die tot elke stad omgetoverd kan worden. De straat wordt gebruikt voor reclames, videoclips, films en tv-series, waaronder How I Met Your Mother. Een ander onderdeel zijn auto’s die door Universal gebruikt zijn, zoals KITT (Knight Rider), auto’s uit Jurassic Park, Back to the Future en ga zo maar door. Een 3d King Kong avontuur is ook onderdeel van de tour. We worden aangevallen door 3d dinosaurussen en 3d King Kong redt ons.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/StudioTour.flv”
description=”Studio Tour”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_05/IMG_9164.jpg”
/]

Verderop in de tour worden we ook aangevallen door Jaws. We rijden door een set van War of the Worlds. In de film is een vliegtuig neergestort en dat (echte) vliegtuig zien we in stukjes liggen. Ook de kartonnen huizen eromheen zijn verwoest. Een ander onderdeel van de tour is een set die gebruikt is voor Bones. Een metrostation wordt verwoest door een aardbeving, en die mogen wij natuurlijk ook even meemaken. Verder rijden we nog door een stukje Jurassic Park en we rijden over Wisteria Lane, de straat waar de Desperate Housewives woonden. Tot slot rijden we nog door de tombe van The Mummy. We zijn wat illusies armer, maar wel erg leuk om die filmsets eens te zien!

Volgende stop: Terminator2 3d. Een show met echte acteurs en beelden uit Terminator2 3d. Ook leuk om te zien!

Na deze show lopen we door naar de Jurassic Park attractie. We moeten even in de rij staan, maar mogen op het laatst versneld naar voren omdat er nog 2 plekken in een bootje zijn, en wij zijn toevallig met z’n tweeën. We komen helemaal voorin het bootje te zitten. We krijgen een tour langs verschillende dinosaurussen, maar zien al snel dat de hekken kapot zijn en dat het foute boel is. Het watersysteem ligt aan diggelen en daar worden we bijna opgegeten door een T-Rex, om vervolgens met een rotgang naar beneden te storten en met een splash zeiknat te worden gemaakt, en dan overdrijven we niet. Dus, dan maar even opdrogen in de zon. Het weer wordt trouwens steeds beter. De zon begint goed te schijnen, maar het park houdt daar rekening mee door genoeg Cool Zones te maken.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/JurasicPark.flv”
description=”Jurassic Park ”
/]

Als we weer een beetje droog zijn, gaan we door naar de Special Effects Show. We krijgen verschillende fysical effects te zien en ook een hoop CGI effects. Ook leuk om te zien hoe dat allemaal gaat!

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/SpecialEffects.flv”
description=”Special Effects”
/]

We nemen even pauze om te lunchen en daarna gaan we door naar de Waterworld Show. Je kunt kiezen uit verschillende plekken: de Soak Zone, de Wet Zone of de Dry Zone. Wij gaan in de Wet Zone zitten, en dat was maar goed ook! Het is een spectaculaire show met natuurlijk veel water, maar ook explosies en andere stunts. De show is ook uitgevoerd door echte stuntacteurs uit bijvoorbeeld The Amazing Spiderman.

We lopen door naar The House of Horrors. Hierbij loop je door een spookhuis waarbij je elk moment aangevallen kunt worden door een echte acteur. Gerben vindt het allemaal wel lollig en probeert Rianne steeds vooruit te duwen zodat ze de acteurs niet kan ontwijken. Na bijna te zijn onthoofd door een weerwolf, krijgt Rianne van angst een lachstuip en loopt al trillend door naar de uitgang, maar niet voordat ze ook nog wordt aangevallen door iemand met een kettingzaag. Gerben heeft de grootste lol, maar Rianne moet na dit avontuur wel even op adem komen. Hierna gaan we in de rij staan voor The Simpsons Ride. Het is nu duidelijk drukker in het park en de wachttijden zijn dus ook langer, we moeten wel 65 minuten in de rij staan. Rianne vond het het wachten waard. Deze attractie is een motion simulator, maar Gerben kan daar niet zo goed tegen omdat hij dan niet kan zien wat er gaat gebeuren. Op de foto die tijdens de rit is gemaakt is dat ook goed te zien. Angst in Gerben z’n ogen en een big smile op Rianne’s gezicht.

Na dit avontuur besluiten we voor Gerben’s gemoedstoestand dan maar niet in The Mummy en Transformers 3d te gaan. Dus gaan we naar Shrek 4d. Een 3d film waarbij je letterlijk wordt ondergeniesd door Donkey (waterdruppels), je stoel meebeweegt als er gerend wordt en waarbij je echte harige pootjes aan je benen voelt als er spinnen in beeld zijn. Erg leuk gedaan! Hierna is het tijd voor avondeten. Na het eten kijken we nog eens naar de wachttijden. Soms wel anderhalf uur wachttijd. De bus komt ons om 20:00 uur weer halen, dus we hebben maar beperkte keus. We besluiten dan nog maar eens een duik in het water te nemen in Jurrasic Park. En weer worden we uit de rij gehaald om twee lege plekken op de eerste rij op te vullen. En je dacht misschien dat het niet mogelijk was, maar dit keer leek er wel 2 keer zoveel water over ons heen te zijn gekomen. Het opdrogen gaat nu een stuk moeilijker, want het wordt hier vroeg donker. En als de zon hier begint onder te gaan wordt het ook meteen koud. Dan maar gauw de vesten aan en richting de uitgang.

We lopen nog even door de City Walk, een straat met souvenirwinkels, restaurants en veel neonlicht. Onze voeten beginnen nu toch echt pijn te doen, dus we besluiten bij de bushalte op een bankje te wachten tot de bus er is. We worden weer netjes naar het hotel gebracht waar we ons avontuur weer op het scherm zetten en dan lekker gaan slapen. Morgen een lange reis voor de boeg richting Las Vegas!

Avondeten:
Universal Studios
Gerben: Burrito
Rianne: Burrito


[ngg_gallery=72;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.