Woensdag 22 augustus 2012
Yellowstone National Park

Onze buren worden door een luidruchtige bus opgehaald, dus we zijn al eerder wakker dan gepland. Gisteravond leek het iets minder koud, maar het is deze ochtend is gewoon weer net zo koud als gisteren. Echter, het is niet mistig, waardoor het vandaag vrij snel warm wordt.

We beginnen de tocht met de Lamar Valley. Hier zouden wolven te zien zijn. We zien een heleboel dieren. Het zijn allemaal… bizons. Honderden, misschien wel meer dan duizend. Ze grazen in de weilanden, rollen in het zand en knorren naar de auto’s. Als we stoppen bij een picknickplaats om te ontbijten komt er ook een bizon voorbij gewandeld. Een auto stopt om wat foto’s te maken en wil weer verder rijden, hij ziet alleen de andere bizon midden op de weg niet. Bijna een frontale botsing! De auto remt op tijd, de bizon maakt een sprongetje in de lucht van schrik en loopt weg.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bizons1.flv”
description=”Bizon”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_22/IMG_1303.jpg”
/]

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bizons2.flv”
description=”Bizons”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_22/IMG_1306.jpg”
/]

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bizons3.flv”
description=”Bizons”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_22/IMG_1316.jpg”
/]

Na de Lamar Valley rijden we terug richting Mammoth Hot Springs. Een berg die wit uitgeslagen is. Hier en daar een hot spring en verder terrassen waar heet water vanaf stroomt. Hier en daar staan dode of stervende bomen. Dit gebied breidt zich uit ten koste van de levende natuur. We wandelen weer over de houten paden en nemen foto’s. Daarna rijden we nog door een ander deel van het gebied en tot slot lunchen we in het dorpje.

De volgende stop is Norris. Hier zijn weer enkele geisers te bezichtigen. De eerste wandeling is 800 meter. Daarna maken we een iets grotere wandeling. Gerben neemt de lange route, Rianne de korte. De geuren zijn weer niet te harden, overal rotte eieren. Rianne wacht op een bankje tot Gerben terug is en daarna rijden we naar de cabin.

Hier doen we een middagdutje. Daarna rijden we naar ons plaatselijke dorpje om souvenirs te kopen en te eten. We kijken in het visitor center nog of er in de buurt bijzondere dieren gezien zijn. In de Hayden Valley zijn vandaag wolven gezien, dus we maken nog een ritje daar naartoe. We zien wel mensen met verrekijkers naar verre bosranden turen, maar geen wolf te bekennen. Wel zien we weer bizons, dit keer angstvallig dicht bij de auto. Ook komen we nog een arend tegen. Over Yellowstone Lake zien we een mooie zonsondergang.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bizons4.flv”
description=”Bizons”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_22/IMG_1495.jpg”
/]

Vanavond maar geen rangerprogramma. We schrijven nog ons verslagje en bekijken de foto’s die we deze vakantie gemaakt hebben. Morgen een lange rit naar Salt Lake City om vrijdag weer naar huis te vliegen.

Avondeten:
Canyon Lodge Diner
Gerben: Meatloaf van bizon en elk
Rianne: Pasta met garnalen


[ngg_gallery=89;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Savonds:
[ngg_gallery=89]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.