Maandag 20 augustus 2012
Jackson Hole – Yellowstone National Park

Vandaag gebruiken we om Grand Teton National Park te bezoeken. Eerst nog even ontbijten en dan rijden we richting het park. Boven ons zien we een hoop bewolking en op een gegeven moment begint het te regenen. We nemen een kleine omweg langs een route waar veel bizons te zien zouden zijn. We zien er geen een.

We laten onze annual pass weer zien en rijden het park in. We stoppen bij verschillende uitkijkpunten, maar met de regen en bewolking is er nog niet veel te zien. Het klaart al wat op als we bij het Jenny Lake visitor center aankomen. We kijken welke wandelingen er zijn en hoe lang ze zijn. Van een ranger krijgen we een mooi kaartje met afstanden en moeilijkheidsgraden.

We kiezen voor een wandeling naar de Hidden Falls en Inspiration Point. Eerst gaan we met de shuttle boot naar de andere kant van Jenny Lake. Daar begint onze wandeling van ongeveer anderhalf uur. Het is af en toe even klimmen, maar dan heb je ook wel een mooi uitzicht. De zon is zelfs gaan schijnen, dus hebben we een mooi uitzicht op de gletsjers en het meer. We wandelen weer naar benden en nemen de boot terug naar de parkeerplaats.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/GrandTeton.flv”
description=”Grand Teton – Hidden Falls”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_20/IMG_0940.jpg”
/]

We rijden verder, stoppen weer bij de uitkijkpunten en blijven ook vooral kijken of we dieren zien. Het blijft bij chipmunks en krekels. We stoppen even om te lunchen en rijden dan weer verder. Als we langs een groot weiland rijden, zien we een kudde bizons staan. Ze staan wel ver weg, maar met een goede lens halen we ze al wat dichterbij.

Inmiddels is het weer bewolkt, dus van de bergen zien we weinig meer. We zetten koers naar Yellowstone. Als we onze annual pass daar weer laten zien, horen we dat we moeten omrijden naar ons hotel, omdat er een major car crash is gebeurd. We weten niet hoe je het voor elkaar krijgt om in een dergelijk park je auto in de prak te rijden, dus er zal wel een eland de weg op gerend zijn. Dan maar omrijden dus.

Onderweg zien we een rij auto’s stil staan, er is dus iets te zien. Er staan inderdaad twee bizons in een weiland. Het regent inmiddels weer, dus we nemen wat foto’s en rijden dan weer verder. Door de omweg zien we al verschillende geisers. Daarbij ruiken we ze ook, blegh! Even later zien we weer auto’s stil staan. Dit keer een elk in de berm. We rijden verder en nemen een kleine scenic route.

Hierbij komen we weer een bizon tegen, maar dit keer dichtbij. Foto’s, filmpje en weer verder. Verderop wordt er door een tegenliggende auto geseind. Waarvoor? Oh er staat een grote bizon in de berm! Doordat je zo in de verte zoekt naar dieren, mis je bijna die grote bruine vlek op een meter afstand. Vanuit de auto nemen we weer foto’s (zo dichtbij mag je niet uitstappen).

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bizon.flv”
description=”Bizon”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_20/IMG_1022.jpg”
/]

Om half 7 ’s avonds komen we aan bij de Canyon Lodge. We checken in en gaan dan meteen even eten. Na het eten rijden we naar onze cabin. Hmm… dit is wel iets anders dan we gewend waren deze vakantie. Een soort houten stacaravan met een hokje met daarin een toilet en douche en nog een kamertje met een bureau en bed. Dat is het. Geen internet, geen tv. Afgesloten van de buitenwereld. Wat als er een ramp gebeurt? Dan weten we het niet… Zo ging men vroeger op vakantie… *ril*.

Om de avond door te komen gaan we naar het plaatselijke avondprogramma van de ranger. Het gaat over het ontstaan van Yellowstone. De vulkaan waar we in zitten, de geisers die hier zijn en nog wat waarschuwingen over het omgaan met wilde dieren. Na het avondprogramma gaan we terug naar de cabin. Verslagje schrijven en dan op tijd slapen, want vlak na zonsopgang heb je de meeste kans om beren te zien.

Avondeten:
Soda Fountain
Gerben: cheeseburger
Rianne: hamburger


[ngg_gallery=87;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.