Donderdag 16 augustus 2012
Monument Valley – Moab

Vandaag weer geen ontbijt om voor op te staan, dus we slapen lekker tot 9 uur uit. Douchen, aankleden, inpakken en uitchecken. “Ok, thank you Kurban”. Dan richting de supermarkt. We kopen daar weer ontbijt en Rianne rijdt dan richting Moab.

Bij Moab is Arches National Park, maar morgen hebben we daar een hele dag de tijd voor, dus vandaag hebben we tijd voor wat tussenstops. De eerste tussenstop is Gooseneck State Park. Dit is net zoiets als Horseshoe Bend, maar dan met meer bochten. Je kunt goed zien hoe de rivier tussen de rotswanden slingert. Na wat foto’s genomen te hebben rijdt Gerben weer verder.

Volgende tussenstop: Natural Bridges National Monument. Om hier te komen moeten we via een onverharde weg een berg over. Gerben slalomt naar boven. Uiteindelijk komen we aan bij het park. We halen een plattegrond en rijden dan langs de verschillende uitkijkpunten. Alle rotsen hebben hier dezelfde grauwe kleur, waardoor je soms goed moet kijken waar die natuurlijke bruggen zijn. Na een klein uurtje zijn we klaar met de uitkijkpunten en rijdt Rianne weer verder richting Moab.

Gerben valt in slaap en Rianne bijna ook. De wegen gaan hier immer gerade aus en er is nauwelijks ander verkeer. Als de weg berg af gaat, hoef je alleen af en toe te remmen. Bij vlakke wegen doet de cruise control het werk. Erg uitdagend is de weg dus niet. Als we nog 1,5 uur te gaan hebben, stopt Rianne en mag Gerben weer verder rijden. Nu mag Rianne in slaap vallen. Volgens Gerben slaapt ze als een vis: mond open, mond dicht, mond open, mond dicht enz. Onderweg stoppen we om te lunchen en rond half 4 komen we aan bij het hotel in Moab.

We rusten even uit en rijden dan naar het visitor center in Arches. We kijken welke rangerprogramma’s er zijn en bekijken ook nog een film over het park. Dan weer naar het hotel tot het tijd is om te eten. We rijden naar het centrum van Moab en schuiven aan in een restaurantje. Voordat Rianne haar eten opheeft, komt de serveerster vragen of we nog een toetje willen. We zitten al best vol, dus dat hoeven we niet. De rekening wordt meteen neergelegd. We weten niet waarom er zo’n haast is, er zijn genoeg lege tafeltjes… Sommige restaurants hier in het westen berekenen meteen 18% fooi, maar daar hoef je niet naar te luisteren. In dit geval geven we ook maar iets minder.

Morgen vroeg op om in Arches te wandelen. ’s Middags wordt het weer eens 36 graden, dus we proberen de activiteiten maar ’s ochtends te doen.

Avondeten:
Pasta Jay’s
Gerben en Rianne: pizza


[ngg_gallery=83;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.