Zaterdag 18 augustus 2012
Moab – Vernal

We beginnen de dag weer met een ritje naar de supermarkt. Ontbijt halen en de weg weer op. We rijden richting Colorado. We mogen voor de verandering weer eens een snelweg op. Rianne begint met rijden. Gerben valt alweer in slaap, maar wordt abrupt gewekt door een harde knal. Een suïcidale vogel is tegen de auto gevlogen. Rianne kon hem niet ontwijken, maar waarom zou je ook, als een vogel dood wil, moet je dat respecteren. Stoppen op de interstate is nog niet zo makkelijk en er zat ook geen bloed op de auto, dus helaas geen foto’s.

Voor we de snelweg af moeten, tanken we nog even. Dat was maar goed ook, want de volgende twee uur komen we geen tankstation, laat staan een dorp, tegen. We rijden eindeloos over de provinciale weg. Als Rianne twee uur heeft gereden, is Gerben voor de volgende twee uur aan de beurt. We slingeren tussen de bergen door en rijden ook nog even de Douglas Pass over. De koeien grazen in de berm.

We rijden Utah weer in en komen in de buurt van Dinosaur National Monument. We rijden naar het visitor center en kijken even wat er te doen is. Als eerst gaan we met de shuttle mee naar de exhibit. Om een grote bergwand met een heleboel dinosaurusbotten is een gebouw gebouwd zodat mensen de botten kunnen bekijken en zodat de botten bewaard blijven. Ooit leefden in dit gebied dinosaurussen, maar zijn toen uitgeroeid door een periode van droogte. Later heeft een rivier alle botten meegenomen waardoor ze op een grote hoop zijn beland. Kleine botjes en andere fossielen zijn door het water meegenomen, waardoor er alleen nog grote botten van grote dinosaurussen over zijn gebleven. Na de botten te hebben bekeken gaan we met een ranger mee terug naar het visitor center. Het is een wandeling van ruim een kilometer. Onderweg vertelt de ranger over verschillende planten, dieren en fossielen. Ze vertelt dat fossielen heel zeldzaam zijn. Als er nu opeens een laag sediment over de VS zou komen, met 250 miljoen mensen eronder, dan zouden er over miljoenen jaren maar zeven botten gevonden worden (en dan niet eens van dezelfde persoon). Het is dus best bijzonder dat hier zoveel botten gevonden zijn. (Als dit verhaal tenminste klopt) De ranger besluit haar verhaal met de mededeling dat er over miljoenen jaren meer afval gevonden zal worden dan fossielen…

Verder is er niet bijster veel te doen in het park, dus rijden we naar het hotel. Op internet zoeken we een restaurantje en ’s avonds belanden we tussen de lokale bevolking. Morgen moeten we bijna zes uur rijden, dus we gaan maar op tijd slapen!

Avondeten:
Mojo’s Diner and Deli
Gerben: steak
Rianne: zalm


[ngg_gallery=85;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.