Gerben en Rianne in West USA

Vrijdag 10 augustus 2012
Bryce Canyon – Page

Vandaag vertrekken we naar Page. Het is ongeveer 3 uurtjes rijden en we bezoeken de Antelope Canyon pas op zaterdag, dus we mogen uitslapen. Rond 10 uur is alles weer ingepakt en vertrekken we. Om als passagier de auto in te kunnen, moet de knop op de afstandbediening twee keer ingedrukt worden. Gerben vergeet dit IEDERE keer. Rianne staat dan dus zuchtend buiten te wachten. Vandaag begint Rianne met rijden, dus Gerben kan meteen als passagier instappen.

We moeten eerst een stuk terug rijden om vervolgens af te buigen naar het zuiden. Het is niet druk, dus de rit verloopt vlot. Helaas zijn er wel enkele slome donders en we rijden hier niet op een snelweg, dus het is soms wachten op een recht stuk waarbij je het tegenliggende verkeer kan zien aankomen, of wachten op een passing lane.

Na ongeveer anderhalf uur wisselen we van plek en rijdt Gerben verder. Vlak voor Page rijden we over de Glen Canyon Dam. We stoppen daar even om in het visitor centre te kijken en naar de dam te kijken. Daarna rijden we verder. Rond 14:00 uur komen we aan in Page. Eerst even tanken en lunchen, daarna naar het hotel. Onze kamer is nog niet klaar, dus we mogen om 15:00 uur terug komen. Arizona doet niet aan zomertijd, dus het is hier weer een uur vroeger. We zijn dus niet om 14:00 uur aangekomen, maar om 13:00 uur.

Om de tijd te doden rijden we naar de Horseshoe Bend. Vanaf de parkeerplaats is het ruim een kilometer lopen. Als we bovenop een heuvel zijn en denken dat we er zijn, zien we dat we nog veel verder moeten lopen, dit keer naar beneden. Omdat we morgen weinig tijd hebben, lopen we er nu maar naartoe. Het is ongeveer 38 graden en er is op deze plek nergens schaduw. Als we bij de Horseshoe Bend zijn, werpt Rianne gauw een blik en vlucht dan naar een rots waar nog een beetje schaduw is. Gerben maakt wat foto’s en komt dan ook in de schaduw zitten. We drinken wat water en lopen dan weer terug, nu dus weer omhoog. Rianne trekt het niet en denkt dat ze een zonnesteek heeft en dat haar laatste uur geslagen heeft. Dat zit natuurlijk allemaal tussen haar oren, omdat ze teveel waarschuwingen heeft gelezen en te vaak ‘I shouldn’t be alive’ heeft gekeken. Af en toe schuilt ze maar in Gerben z’n schaduw en drinkt water. Uiteindelijk komen we dan toch weer op de heuvel aan. Nu kunnen we weer heuvel af naar de auto. Gauw de airco aan en koud water uit de koelbox pakken. Tegen heug en meug eet Rianne een banaan op en dan zijn we klaar om te vertrekken naar het hotel.

Nu kunnen we gelukkig wel inchecken. Als de meneer achter de toonbank Gerben z’n paspoort ziet, vraagt hij: “How do you pronounce that? Kurban?” Dus weer een reden om Gerben Kurban te gaan noemen. Dan uitrusten, even douchen en naar de Walmart. We kopen weer 28 flesjes water, chips, brood en ook wat sportdrankjes, want de temperatuur blijft boven de 30 graden tot we naar Grand Teton vertrekken. Na de boodschappen is het tijd om te eten. Op Yelp heeft Rianne een restaurant gevonden met positieve beoordelingen. Als we er voorbij gereden waren, zouden we doorgereden zijn, maar nu gaan we toch naar binnen. Het is gezellig druk en het eten is prima.

Voor morgen hebben we een reservering voor de Antelope Canyon. Rond 12 uur schijnt het daar het mooist te zijn, dus die tijd hebben we ook maar gereserveerd. Nu hopen dat het niet gaat regenen!

Avondeten:
Restaurant Bonkers
Gerben: Soep, Hamburger met mozzarella
Rianne: Salade, Hamburger


[ngg_gallery=77;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Savonds:
[ngg_gallery=77]

Getagd . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in West USA

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, alles gelezen en bekeken!
  Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
  De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
  Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

 2. admin zeggen:

  Dat van dat ruiken heb ik ook nog steeds!
  En dat alleen maar op basis van een foto/video…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.