Zaterdag 4 augustus 2012
Los Angeles

Om 4:00 uur zijn we klaarwakker, maar ja, het is nog geen tijd om op te staan. Verder slapen dus. Uiteindelijk houden we het vol tot 7:30 uur. Douchen, aankleden en op pad. In de supermarkt tegenover het hotel kopen we croissants, donuts en flesjes water. Het is nog erg bewolkt en fris, nog niet veel beter dan Nederland dus.

In het hotel vragen we hoe we het makkelijkst bij Hollywood Boulevard komen. We kunnen met de bus, heen en terug 12 dollar, of met de auto, de hele dag parkeren voor 10 dollar. Het wordt dus de auto. Eenmaal bij Hollywood Boulevard zien we inderdaad een parkeergarage voor 10 dollar per dag, daar kan Amsterdam nog wat van leren!

We lopen de Boulevard op en worden meteen bestookt door mannetjes die een bustour willen aansmeren. Het lukt ons niet om er ontoeristisch uit te zien, dus dan maar toerist all the way. We reserveren een uitgebreide tour met bezoekjes aan het strand, downtown LA, uitzicht op het Hollywood Sign en een tour langs de huizen van celebrities. De bus vertrekt pas om 12:00 uur, dus we hebben nog 2 uur om Hollywood Boulevard te verkennen. We lopen over de Walk of Fame en zien heel veel namen die we niet kennen, maar ook namen die we wel kennen. We zoeken een hele tijd naar het Kodak Theatre, tot we beseffen dat Kodak failliet is en dat het tegenwoordig het Dolby Theatre heet. Ook bekijken we de hand- en voetafdrukken bij het Chinese Theatre. Als we over de Boulevard slenteren zijn we nog getuige van een heuse arrestatie. Een jongen had de grond bevuild met zijn sigaret en moest toen door 3 agenten in de boeien geslagen worden. Een omstander klaagt over zijn tax dollars, Er zijn wel 3 cops nodig voor een miezerige jongen, veel te veel mensen op de payroll. Het is ook overal hetzelfde.

Om 12 uur is het dan tijd voor de tour. Onderweg vertelt de chauffeur een en ander over wat we zien. We rijden bijvoorbeeld langs de haven waar Dexter opgenomen wordt als hij weer eens naar zijn bootje gaat om een lijk te dumpen. Uiteindelijk komen we aan bij Venice Beach. Het doet een beetje denken aan de Nieuwedijk in Amsterdam. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat het roken van marihuana legaal is op Venice Beach. Aan de overkant van de straat wordt je echter al beboet als je op straat een sigaret rookt. Elke county heeft z’n eigen wetten, blijkt. In LA zijn ook overal gebouwtjes te vinden met groene kruizen. De apotheek, zou je denken. Bijna goed. Bij deze gebouwtjes werken ‘dokters’ die voor 65 dollar een recept voor medicinale marihuana voor je uitschrijven. Tsja, dat is ook een manier. Bij Venice Beach eten we een hotdog en zien voor het eerst in ons leven de Grote Oceaan. Ook zien we echte lifeguards zoals in Baywatch, maar dan een beetje anders. Na dit strand rijden we verder naar Santa Monica. We stappen hier niet uit, maar we zien wel een wereld van verschil met Venice Beach. Op Venice Beach was het rommelig, druk en chaotisch. Santa Monica is veel verzorgder en meer op orde.

We rijden verder naar downtown LA. Hier is het Financial District. Hoge gebouwen, nette straten en veel dikke auto’s. Die dikke auto’s kom je overal trouwens wel tegen. Als die er niet waren, zou je denken dat je hier in een Tweede Wereldland bent, want de meeste huizen en gebouwen zien eruit alsof ze al 50 jaar niet geschilderd zijn. We zien hier onder andere het Staples Centre (waar het afscheid van Michael Jackson plaatsvond) en de Walt Disney Concert Hall. We stoppen bij de oudste straat van Los Angeles: Oliveira Street. Het is nu omgetoverd tot een klein Mexico. Mexicaanse restaurants, een markt en live muziek.

We vervolgen onze weg naar het uitzichtpunt voor het Hollywood Sign. Vanaf hier zie je ook hoe groot Los Angeles eigenlijk is. Het lijkt niet op te houden. Na dit fotomoment rijden we door om de huizen van bekend Hollywood te bekijken. We zien onder andere de (voormalige) huizen van Jennifer Lopez, Sylvester Stallone, Charlie Sheen en Britney Spears. Helaas zijn de mensen zelf nergens te bekennen. Tot slot stoppen we nog op Rodeo Drive om je toch wel arremoedig te voelen.

Om 19:00 uur zijn we terug op Hollywood Boulevard en gaan gauw op zoek naar eten. We belanden bij een pizzeria. Er is niet meteen plek, dus we moeten even een naam opgeven. Gerben zegt dat hij Kurban heet en dus wordt dat ook zo opgeschreven. Voor degene die dit verslag lezen; voortaan mag je Gerben Kurban noemen. Na het eten halen we de auto op, gaan naar het hotel en schrijven dit verslag. Nu mogen we eindelijk weer slapen (nee de jetlag is nog niet weg). Tot morgen!

Avondeten:
California Pizza Kitchen
Gerben: Steak
Rianne: Pizza


[ngg_gallery=71;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.