Maandag 6 augustus 2012
Los Angeles – Las Vegas

Zo rond half 8 worden we wakker. We staan rustig op, douchen, kleden ons aan en pakken onze spullen in. We checken uit bij het hotel en gaan dan op weg naar Las Vegas.

Onderweg stoppen we bij een Walmart om een koelbox en flessen water te kopen. In Las Vegas is het wel 42 graden, dus water is geen overbodige luxe. In elk hotel staat een ijsmachine waarmee je de koelbox iedere keer kunt vullen, ideaal dus. In de Walmart lopen we ook nog langs een rek met pistolen en geweren, aan de andere kant liggen de kogels. 60 dollar en je kunt iemand neerknallen, waarom ook niet…

We gaan verder naar Las Vegas. De omgeving ziet er… kaal uit. Wat wanhopige struiken en bomen die zonder water kunnen overleven en verder vooral veel zand. Het is een wonder dat de auto’s hier allemaal zo brandschoon zijn, of juist misschien wel logisch. Als er een flinke heuvel aankomt wordt geadviseerd de airco uit te doen om oververhitting van de motor te voorkomen. Na even proberen zetten we de airco gauw weer aan zodat wij niet oververhit raken. Het is vanuit Los Angeles ongeveer 4 uur rijden naar Las Vegas, dus we doen rustig aan. Cruise control op de maximum snelheid en je rustig laten inhalen. In de woestenij verwacht je weinig verkeer, maar niets is minder waar, de weg is goed gevuld. Onderweg stoppen we om even te lunchen. Vanuit de airco naar buiten is best even wennen. Maar toch voelt 40 graden hier minder erg dan 30 graden in Nederland. Ok, je moet niet gaan hardlopen, maar waarom zou je überhaupt hardlopen? Na de lunch rijden weer verder en zowaar, het begint te… regenen! Dat was wel het laatste wat we verwachtten. Het is dan ook snel klaar met de bui.

Tegen half 3 zien we Las Vegas liggen. New York, Venetië, Rome, Parijs en Egypte, allemaal op één plek. We rijden naar het hotel, parkeren de auto (gratis) en checken in. We hebben een kamer op de 17th floor (dus de 16e verdieping) met uitzicht op het vliegveld. Hoewel het hotel naast het vliegveld is, hoor je de vliegtuigen nauwelijks. We zijn erger gewend. In het hotel lezen we rustig de boekjes, bekijken welke tv-zenders we hebben en checken het nieuws op het internet. Daarna begeven we ons naar buiten.

Van schaduw naar schaduw lopen we over straat. Om de straten over te steken, wordt je vaak via een brug en casino naar de overkant geleid. Voordeel is dat je dan af en toe in de airco loopt, maar steeds van warm naar koud kan ook niet gezond zijn… Eerste stop: de m&m winkel. Er zijn 4 m&m winkels ter wereld en nu hebben we er 2 gehad. In de winkel kijken we naar een gratis 3d film en vergapen ons aan alle kleuren m&m’s.

Vervolgens lopen we verder naar het Bellagio hotel waar elk half uur een fonteinshow is. Het is een prachtige show, toch nog kippenvel bij 40 graden. Dan is het tijd om te eten. We doen dit in Parijs. We hebben uitzicht op de fontein, dus maken nog enkele shows mee. Na het eten lopen we nog eens naar de fontein om nu een show in het donker te zien.

[hana-flv-player
video=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/uploads/2012/09/Bellagio.flv”
description=”Bellagio”
splashimage=”https://www.glaan.nl/blog/wp-content/gallery/2012_08_06/IMG_9295.jpg”
/]

Daarna lopen we door naar het Mariage hotel voor een vulkaanshow. We gaan bijtijds klaar staan en zien dan de vulkaan uitbarsten. Het is nog steeds warm en we hebben een heel eind gelopen. Alles lijkt dichtbij omdat alles zo groot is en dicht op elkaar staat, maar schijn bedriegt. We nemen dus een taxi terug naar het hotel. Even douchen en dan weer lekker slapen in de airco!

Nog een toevoeging: Rianne wilde douchen, maar er kwam geen water uit. Dan maar even bellen met de front desk. Voordat Rianne haar zin af kan maken, wordt er gezegd dat je heel hard aan de knop moet trekken. Doh!

Avondeten:
Paris
Gerben: Steak
Rianne: Salade met gegrilde zalm


[ngg_gallery=73;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Savonds:
[ngg_gallery=73]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in West USA”
  1. Zo, alles gelezen en bekeken!
    Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
    De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
    Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.